ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У Тополи почела традиционална манифестација „Опленачка берба грожђа“: СВЕЧАНО У КАРАЂОРЂЕВОМ ГРАДУ

0654ec63d1d6b0f180668b2995fa9835_M-52. „Опленачку бербу“ званично је отворио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић

 

Традиционална манифестација „Опленачка берба грожђа“ и ове године свечано је отворена у Карађорђевом граду, уз песму „Обраше се виногради“, подизање заставе бербе и пуцањ из топа абердара.

Ову „52. Опленачку бербу“ званично је отворио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, а бројним угледним званицама обратили су се и председник Општине Топола  Драган Живановић и председник Скупштине општине Топола и народни посланик Драган Јовановић.

berba_2015У пригодном културно-уметничком програму, који је уприличен у оквиру свечаног отварања манифестације, учествовали су КУД „Опленац“ из Тополе и КУД „Спасовдански вез“ из Дреновца код Параћина.

После отварања „Опленачке бербе 2015.“ министар Љајић у пратњи председника Скупштине општине Јовановића и директорке ТО „Опленац“ Љиљане Тодоровић, посетио је будући Визиторски центар, који се,заједно са Карађорђевим градом и Опленцем, налази у склопу јединствене културно историјске целине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *