Ukinuta vanredna situacija u Opštini Smederevska Palanka

DSC06130 (1)Situacija u Smederevskoj Palanci posle velike poplave postepeno se normalizuje. Danas su svi đaci krenuli u školu, snabdevanje električnom energijom je uredno, a očekuje se da Zavod za zaštitu zdravlja iz Požarevca narednih dana odobri upotrebu vode iz gradskog vodovoda za piće.

Rukovodeći se situacijom na terenu, na današnjem sastanku, svi članovi Štaba izjasnili su se za ukidanje vanredne situacije, a ovu odluku je, potom, shodno zakonu, doneo komandant Štaba, predsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena.

-Pre svega, saslušali smo izveštaje potpukovnika Saše Veličkovića, iz ABHO jedinice Vojske Srbije, policije, vatrogasno-spasilačke jedinice i stručnih službi, Doma zdravlja, Bolnice – rekao je Milojičić. – Štab za vanredne situacije Opštine Smederevska Palanka i sve stručne službe dali su jednoglasnu preporuku i predlog da se ukine vanredna situacija, i ja ću kao predsednik Opštine i komandant Štaba doneti takvu odluku. Zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli, zahvaljujem volonterima. Mislim da smo u rekordnom vremenu uspeli da pomognemo ljudima, onoliko koliko je bilo u našoj moći. Ima tu još dosta posla, i ja ću biti na usluzi građanima, kako Naselja, tako i cele opštine – On je i podsetio da je danas svim domaćinstvima koja su pretrpela štetu od poplave isplaćena prva pomoć, u iznosu od 10.000 dinara, da je urađena dekontaminacija i sanacija poplavljenog područja, a zaprašivanje protiv komaraca, koje juče nije moglo da bude obavljeno iz meteoroloških razloga, biće sprovedeno narednih dana.

-Firma DND je dekontaminirala 215 kuća, danas se iznosi uništeni nameštaj, a angažovane su i opštinske službe, zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama i volonteri – istakao je Milojičić. – To je već peti dan da volonteri iznose i smeće i krupan nameštaj. Izneli smo preko 70 kamiona smeća i preko 13 tona leševa uginulih životinja. Nadam se da se ovakve situacije biše neće ponavljati i da ovi ljudi više neće imati ovakve neprijatne situacije. Na nama, lokalnoj samoupravi, sada je da uradimo projekte, da apliciramo i kod raznih ambasada, i kod Evropske investiocione banke, kako bismo dobili određena sredstva za ugrožena područja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.