ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Укинута ванредна ситуација у Општини Смедеревска Паланка

DSC06130 (1)Ситуација у Смедеревској Паланци после велике поплаве постепено се нормализује. Данас су сви ђаци кренули у школу, снабдевање електричном енергијом је уредно, а очекује се да Завод за заштиту здравља из Пожаревца наредних дана одобри употребу воде из градског водовода за пиће.

Руководећи се ситуацијом на терену, на данашњем састанку, сви чланови Штаба изјаснили су се за укидање ванредне ситуације, а ову одлуку је, потом, сходно закону, донео командант Штаба, председник Општине Радослав Милојичић Кена.

-Пре свега, саслушали смо извештаје потпуковника Саше Величковића, из АБХО јединице Војске Србије, полиције, ватрогасно-спасилачке јединице и стручних служби, Дома здравља, Болнице – рекао је Милојичић. – Штаб за ванредне ситуације Општине Смедеревска Паланка и све стручне службе дали су једногласну препоруку и предлог да се укине ванредна ситуација, и ја ћу као председник Општине и командант Штаба донети такву одлуку. Захваљујем свим људима који су помогли, захваљујем волонтерима. Мислим да смо у рекордном времену успели да помогнемо људима, онолико колико је било у нашој моћи. Има ту још доста посла, и ја ћу бити на услузи грађанима, како Насеља, тако и целе општине – Он је и подсетио да је данас свим домаћинствима која су претрпела штету од поплаве исплаћена прва помоћ, у износу од 10.000 динара, да је урађена деконтаминација и санација поплављеног подручја, а запрашивање против комараца, које јуче није могло да буде обављено из метеоролошких разлога, биће спроведено наредних дана.

-Фирма ДНД је деконтаминирала 215 кућа, данас се износи уништени намештај, а ангажоване су и општинске службе, запослени у јавним предузећима и установама и волонтери – истакао је Милојичић. – То је већ пети дан да волонтери износе и смеће и крупан намештај. Изнели смо преко 70 камиона смећа и преко 13 тона лешева угинулих животиња. Надам се да се овакве ситуације бише неће понављати и да ови људи више неће имати овакве непријатне ситуације. На нама, локалној самоуправи, сада је да урадимо пројекте, да аплицирамо и код разних амбасада, и код Европске инвестиоционе банке, како бисмо добили одређена средства за угрожена подручја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *