ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Успешна сарадња Института Гоша и Машинског факултета из Ниша: ОБРАЗУЈУ КАДРОВЕ ЗА ПРИВРЕДУ

Fabrika GosaУ Институту Гоша у току је једанаести Курс IWE и десети IWT, који су отпочели у октобру месецу прошле године, а завршавају се почетком маја ове године.

Ови курсеви организовани су у сарадњи са Машинским факултетом из Ниша и имају 21 полазника. Курсеви за међународне инжењере и технологе заваривања одржавају се према програму и правилима Међународног института за заваривање IIW (Доц. IAB-001r4-10, Doc. IAB-252r1-11) и Европске федерације за заваривање (ЕWФ). Припадају јединственом и свеобухватном систему образовања, обуке, квалификације и сертификовања који се примењује на појединце и компаније, и који је усаглашен на светском нивоу.

Укупан фонд часова за међународне инжењере заваривања је 441 час, од чега је 60 часова практичне наставе. За технологе укупан фонд часова је 362, од чега је 60 часова практичне обуке.

Теоријска настава је организована у Институту Гоша у Београду, а вежбе у Институту Гоша у Смедеревској Паланци. Полазници курсева су добили уџбенички материјал неопходан за праћење наставе и полагање испита, парцијалних испита и завршног испита.

Предавачи на курсевима су експерти са Машинског и Технолошко-Металуршког факултета у Београду, из Института за испитивање материјала, Института Винча, Војно-техничког института у Београду, стручњаци из Института Гоша и са Машинског факултета у Нишу, као и многобројни еминентни партнери из привреде.

 

Зорица Матић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *