ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Пригодном свечаношћу обележено 26 година постојања Општинског одбора Демократске странке у Смедеревској Паланци: ГОДИНЕ ДОСЛЕДНОСТИ

WP_20160114_11_49_13_Pro– Грађанима Паланке и члановима ДС желим срећну годишњицу, захваљујем свима који  су дошли да увеличају славље, и сигуран сам да ћемо у априлу у овим просторијама одржати победнички говор, после републичких и локалних избора – рекао је Радослав Милојичић Кена

 

Пре 26 година, 14. јануара, у сали Градског позоришта, основан је општински огранак Демократске странке у Смедеревској Паланци. Овим поводом, у страначким просторијама Демократа, организована је пригодна свечаност, којој су присуствовали чланови ове странке и представници других политичких партија и група грађана из нашег града.

Бројним гостима обратио се шеф изборног штаба Демократске странке, и председник Општинског одбора паланачких демократа, Радослав Милојичић Кена, који је, између осталог, рекао:

– Током ових 26 година, Демократска странка је била доследна, а поражавајућа је чињеница да оно за шта се ДС залагала деведесетих година прошлог века – да се и дан данас морамо борити за исте те вредности: за слободу медија, за слободу говора, за слободу мишљења – против зла које предводи Александар Вучић. И данас се боримо против оних, против којих смо се борили и деведесетих година, а то су Александар Вучић и Томислав Николић. Када кажем да је Демократска странка свих 26 година остала доследна, то значи да смо се ми и деведесете године залагали за улазак у Европску унију, а Вучић за границе Карлобаг – Карловац – Огулин  – Вировитица; док смо се ми залагали да се сукоби у бившим југословенским републикама решавају мирно, за зеленим столом, Вучић је витлао аутоматском пушком по Босни и Херцеговини и Хрватској и позивао да се за једног Србина убије 100 Муслимана.

Милојичић је истакао да је добро што у Смедеревској Паланаци СНС није на власти, а затим је говорио и о предстојећим изборима:

– Видимо да се вођа пробудио. Изгледа да је одлучио да имамо и парламентарне изборе ове године. Ја га позивам да их распише, ако је толико храбар, а сигуран сам да ће проћи као и досадашњи властодршци који су расписивали превремене парламентарне изборе и те изборе изгубили. Био бих најпоноснији да је Александар Вучић најбољи премијер у историји Србије, зато што имам дете које живи у овој земљи, зато што сви ми живимо у овој земљи. На жалост грађана, ово је најгори премијер у историји Србије, и једино Демократска странка може да каже: „Стоп“. Једини смо ми рекли „стоп“ деведесетих, једини смо рекли „стоп“ двехиљадите, и једино Демократска странка има снаге и храбрости да каже „стоп“ двехиљадe шеснаесте године.

Милојичић је потом подсетио да је захваљући Српској напредној странци грађанима у Смедеревској Паланци шест месеци била ускраћивана улична расвета, и да је СНС одговоран за то што у нашем граду нису реализоване неке велике инвестиције:

– Надам се да се у будућности новац у Србији неће делити по партијској линији, тако да Јагодина, Крагујевац и још неки градови добију 31. децембра преко 300 милиона динара, а општине које нису политички подобне једва састављају крај са крајем.

Милојичић је подсетио да је Србија задужена 10 милијарди евра више него што је то била 2012. године, да су грађанима смањене плате и пензије, и да је живот у Србији много тежи него што је био.

DSC00716На крају, Милојичић је захвалио коалиционим пертнерима Демократске странке, Социјалистичкој партији Србије, Групи грађана „Домаћински“, Либерално-демократској партији, Српском покрету обнове, Новој Србији и свима који учествују у раду органа локалне самоуправе – на сарадњи, истичући да је поменута коалиција, у изузетно неповољним условима, успела да се избори са поплавама, да започне велики пројекат комасације пољопривредног земљишта, реализује бројне инфраструктурне пројекте, и обезбеди услове за реализацију великих инвестиција, попут изградње фабрике воде (у вредности од једанаест и по милиона евра), и регулацију локалних водотокова, у циљу заштите од бујичних вода.

Милојичић је свој пригодни говор завршио надом да ће у априлу у просторијама ДС бити прослављена победа, и на републичким и на локалним изборима.

One thought on “Пригодном свечаношћу обележено 26 година постојања Општинског одбора Демократске странке у Смедеревској Паланци: ГОДИНЕ ДОСЛЕДНОСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *