Utakmica veterana „Vodica“ i FK „Mika Mudrić“: POBEDILO PRIJATELjSTVO

IMG_1625-Saradnju dva fudbalska kolektiva inicirao učitelj Milan Todorović

 

U Vodicama, u uzvratnoj poseti fudbalerima-veteranima istoimenog kluba, gostovala je ekipa FK „Mika Mudrić“ iz Kragujevca. U prijateljskoj utakmici sastali su se stari znanci. Na teren su istrčali oni koji, uprkos godinama,  još nisu okačili kopačke o klin. Iako u dobu kad se stavlja tačka na fudbalsku karijeru, i domaćini i gosti, pokazali su da ih ljubav prema ovom sportu još nije napustila.

Saradnju dve veteranske ekipe inicirao je vodički učitelj Milan Todorović, koji je i sam nekada branio boje Fudbalskog kluba rodnog sela. Ekipi Vodica ostao je veran i kad je, idući trbuhom za kruhom, radio  u Bosni i Hercegovini. Iako su ga kilometri delili od roditeljskog doma i svojih drugara po fudbalu, redovno je dolazio u zavičaj i posle utakmice se vraćao radnim obavezama i svojim đacima.

IMG_1626Pred početak utakmice razgovarali smo s Radomirom Ćirilovićem, presednikom Fudbalskog kluba veterana „Mika Mudrić“. Biranim rečima govorio nam je o inženjeru Fabrike „Zastava – oružje“, čije ime s ponosom nosi ovaj kragujevački sportski kolektiv. Tako saznajemo da je prerano preminuli Mika Mudrić bio zaslužni fudbaler „Kolonije“ i veliki sportski radnik Kragujevca i Srbije. Uz sve to, i vrsni inženjer.

-Mi smo u znak sećanja na njega pre 29 godina osnovali Fudbalski klub kroz koji je do sada  prošlo 300 igrača – sa zadovoljstvom ističe Ćirilović. – Spomenuo bih Paunovskog, Paunovića, Simića, Tatovića, Rankovića…

U razgovor se uključuje i Zoran Jovanović, šef stručnog štaba, višegodišnji savezni fudbalski sudija. Podseća da su fudbaleri „Mike Mudrića“ do sada odigrali 800 utakmica. Igrali su, pored ostalih, sa makedonskim „Rabotničkim“, a sastali su se i sa ekipom „Ugljevika“ u Bosni i Hercegovini. Bili su i osnivači Ratne lige u Kragujevcu.

Ekipu ovog kluba čine nekadašnji fudbaleri „Erdoglije“, „Jadrana“, „Radničkog“, „Ćave“, „Arsenala“, „Partizana“, „Sloge“, „Šumadije“, „Zastave“, „Slobode“, „Poleta“, „Lirije“, BSK „Borač“ i dr. Tim je biran po kriterijumu da nijedan fudbaler ne sme biti mlađi od 35 godina.

IMG_1632Posle utakmice, u kojoj je pobedilo prijateljstvo, susret  je nastavljen zajedničkom večerom u vodičkom Lovačkom domu. Učitelj Milan Todorović i ovoga puta pokazao se kao dobar domaćin. Fudbalere i vođstvo „Mike Mudrića“ poveo je u školu u kojoj radi. Usput im je pokazao Spomen kuću znamenitog Vodičanina Pere Todorovića, a u školi vrednu etno-zbirku koju već godina dopunjuje sa svojim đacima. Gosti su bili više nego oduševljeni onim što su videli.

 

D. Janojlić

 

ŽIVI POKLON

U prijatnoj atmosferi Kragujevčani su učitelju Milanu Todoroviću dali sportsku medalju svog kluba, a on njima obećao živi poklon. To je posle zajedničke večere i ispunio. Rukovodstvo FK „Mika Mudrić“ ponelo je u Kragujevac mladu sadnicu limuna. Da pamte ovaj susret s fudbalerima – veteranima Vodica.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *