ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоСпорт

Утакмица ветерана „Водица“ и ФК „Мика Мудрић“: ПОБЕДИЛО ПРИЈАТЕЉСТВО

IMG_1625-Сарадњу два фудбалска колектива иницирао учитељ Милан Тодоровић

 

У Водицама, у узвратној посети фудбалерима-ветеранима истоименог клуба, гостовала је екипа ФК „Мика Мудрић“ из Крагујевца. У пријатељској утакмици састали су се стари знанци. На терен су истрчали они који, упркос годинама,  још нису окачили копачке о клин. Иако у добу кад се ставља тачка на фудбалску каријеру, и домаћини и гости, показали су да их љубав према овом спорту још није напустила.

Сарадњу две ветеранске екипе иницирао је водички учитељ Милан Тодоровић, који је и сам некада бранио боје Фудбалског клуба родног села. Екипи Водица остао је веран и кад је, идући трбухом за крухом, радио  у Босни и Херцеговини. Иако су га километри делили од родитељског дома и својих другара по фудбалу, редовно је долазио у завичај и после утакмице се враћао радним обавезама и својим ђацима.

IMG_1626Пред почетак утакмице разговарали смо с Радомиром Ћириловићем, преседником Фудбалског клуба ветерана „Мика Мудрић“. Бираним речима говорио нам је о инжењеру Фабрике „Застава – оружје“, чије име с поносом носи овај крагујевачки спортски колектив. Тако сазнајемо да је прерано преминули Мика Мудрић био заслужни фудбалер „Колоније“ и велики спортски радник Крагујевца и Србије. Уз све то, и врсни инжењер.

-Ми смо у знак сећања на њега пре 29 година основали Фудбалски клуб кроз који је до сада  прошло 300 играча – са задовољством истиче Ћириловић. – Споменуо бих Пауновског, Пауновића, Симића, Татовића, Ранковића…

У разговор се укључује и Зоран Јовановић, шеф стручног штаба, вишегодишњи савезни фудбалски судија. Подсећа да су фудбалери „Мике Мудрића“ до сада одиграли 800 утакмица. Играли су, поред осталих, са македонским „Работничким“, а састали су се и са екипом „Угљевика“ у Босни и Херцеговини. Били су и оснивачи Ратне лиге у Крагујевцу.

Екипу овог клуба чине некадашњи фудбалери „Ердоглије“, „Јадрана“, „Радничког“, „Ћаве“, „Арсенала“, „Партизана“, „Слоге“, „Шумадије“, „Заставе“, „Слободе“, „Полета“, „Лирије“, БСК „Борач“ и др. Тим је биран по критеријуму да ниједан фудбалер не сме бити млађи од 35 година.

IMG_1632После утакмице, у којој је победило пријатељство, сусрет  је настављен заједничком вечером у водичком Ловачком дому. Учитељ Милан Тодоровић и овога пута показао се као добар домаћин. Фудбалере и вођство „Мике Мудрића“ повео је у школу у којој ради. Успут им је показао Спомен кућу знаменитог Водичанина Пере Тодоровића, а у школи вредну етно-збирку коју већ година допуњује са својим ђацима. Гости су били више него одушевљени оним што су видели.

 

Д. Јанојлић

 

ЖИВИ ПОКЛОН

У пријатној атмосфери Крагујевчани су учитељу Милану Тодоровићу дали спортску медаљу свог клуба, а он њима обећао живи поклон. То је после заједничке вечере и испунио. Руководство ФК „Мика Мудрић“ понело је у Крагујевац младу садницу лимуна. Да памте овај сусрет с фудбалерима – ветеранима Водица.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *