Vodičani na najbolji način neguju višegodišnju tradiciju: SABOR NA VIDOVAČI

IMG_0968-Na slavi zavičajno-turističkog udruženja najavljen skori nastavak radova na izgradnji crkve

 

Vodičani su ostali verni tradiciji – po dvadesetsedmi put održali su Vidovdanski sabor i po dvedesetšesti put obeležili slavu Zavičajno-turističkog udruženja „Vidovača“. Na Vidovači uoči velikog praznika služen je pomen kosovskim junacima i održan kulturno-umetnički program na letnjoj pozornici. Cela ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Opštine Smederevska Palanka, a u slavu čestitom srpskom knezu Lazaru i junacima izginulim  na Kosovu polju.

IMG_0973Na sam dan Vidovdana, takođe, na Vidovoj vodi, obavljeno je sečenje slavskog kolača. Domaćin slave bio je meštanin Vodica Igor Milenković.  Svečani ručak poslužen je u Osnovnoj školi kada se za domaćina slave za iduću godinu primio Živomir Jelić.

Predsednik ZTU „Vidovača“ Miodrag Zagorčić iskoristio je ovu priliku da dvema aktiviskinjama: Radoslavi Mirović i Veri Đurđević uruči zahvalnice kao priznanje za dosadašnji rad.

Igor Milenković je za slavskom trpezom najavio skori nastavak radova na izgradnji crkve u centru sela. Izneo je da je pristigla velika donacija u materijalu, a reč je o 75.000 cigli. Donator je Vodičanin Stojmen Rančić. On je sa svojom porodicom dovršio i započetu kapelu na seoskom groblju. Rančić je, da napomenemo i to, poreklom iz Temske kod Pirota.

IMG_0969 IMG_0970

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *