ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Водичани на најбољи начин негују вишегодишњу традицију: САБОР НА ВИДОВАЧИ

IMG_0968-На слави завичајно-туристичког удружења најављен скори наставак радова на изградњи цркве

 

Водичани су остали верни традицији – по двадесетседми пут одржали су Видовдански сабор и по дведесетшести пут обележили славу Завичајно-туристичког удружења „Видовача“. На Видовачи уочи великог празника служен је помен косовским јунацима и одржан културно-уметнички програм на летњој позорници. Цела ова манифестација одржана је под покровитељством Општине Смедеревска Паланка, а у славу честитом српском кнезу Лазару и јунацима изгинулим  на Косову пољу.

IMG_0973На сам дан Видовдана, такође, на Видовој води, обављено је сечење славског колача. Домаћин славе био је мештанин Водица Игор Миленковић.  Свечани ручак послужен је у Основној школи када се за домаћина славе за идућу годину примио Живомир Јелић.

Председник ЗТУ „Видовача“ Миодраг Загорчић искористио је ову прилику да двема активискињама: Радослави Мировић и Вери Ђурђевић уручи захвалнице као признање за досадашњи рад.

Игор Миленковић је за славском трпезом најавио скори наставак радова на изградњи цркве у центру села. Изнео је да је пристигла велика донација у материјалу, а реч је о 75.000 цигли. Донатор је Водичанин Стојмен Ранчић. Он је са својом породицом довршио и започету капелу на сеоском гробљу. Ранчић је, да напоменемо и то, пореклом из Темске код Пирота.

IMG_0969 IMG_0970

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *