ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

IN MEMORIAM

Комеморативни скуп у Галерији РТС посвећен Ненаду Ј. Ристићу: БИО ЈЕ ОСОБЕНА ПОЈАВА

У Галерији  РТС у Београду одржан је комеморативни скуп посвећен успомени на рано преминулог одговорног уредника Јавног сервиса Ненада Ј. Ристића. Тај чин протекао је у присуству његове породице, колега и пријатеља. Био је, како је речено, професионалац и заљубљеник у посао који је обављао. Телевизија је била његова опсесија, чаролија, сам живот.

-Мостови које је Маги оставио, овде, у  Телевизији, у својој породици, са  пријатељима одиста су вечни – казао је Жарко Чигоја. – Чувајмо их и будимо нежни када ходимо по њима.

Гледаоци га, како је речено у „Србији данас“, памте по карактеристичном гласу, добром познавању материје о којој говори, нараторским способностима.

-Ненад је био од најранијих дана детињства потпуно особена појава – казала је Зорица Стабловић – Булајић.- Разликовао се од свих других. И тада нам је било јасно да је могао у животу да буде и глумац, и редитељ, и писац, и песник и професор. Он је одабрао професију која му је највише одговарала. Био је новинар и све те по мало вештине, као што смо чули,  уткао је у своје делање.

Ненад је био одговорни уредник 23 дописништва РТС. Бранио је част професије трудећи се  да РТС оправда улогу Јавног сервиса свих грађана.

– Био је један од оних који је нашу Кућу учинио бољом – нагласио је Ненад Љ. Стефановић. – За све ове године док смо заједно радили небројано пута смо се увече пешке заједно враћали кући од Таковске до Дорћола. Често се догађало да за тих пола сата хода готово не проговоримо ни реч, јер је Маги са два телефона у руци изнова слао и враћао дописничке екипе са терена и, попут неког ходајућег уличног војсковође, прегруписавао снаге, прикупљао технику, проверавао везе, развлачио  линкове…  Разговор са њим по некад је личио на разговор са пешчаном олујом. Али, на крају све би се увек, без имало зла, свело на то да ли смо нешто могли да урадимо боље и брже и зашто нисмо.

Ненад Ј. Ристић је богату новинарску каријеру започео у Центру за информације „Гоша“,  где је био и главни и одговорни уредник свих гласила ове некада моћне фирме.

Приредио: Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *