Lokal pres: SEĆANJE NA NAŠU KARI

2a72bb6Kari Helen Daehli, medijski stručnjak i dugogodišnji trener grafičkih urednika lokalnih medija preminula je 18. marta posle kraće bolesti. Na grafički izgled lokalnih novina u Srbiji i u srcima ljudi koji su imali sreću da je poznaju ostavila je dubok trag.

Lokalni mediji u Srbiji, zahvaljujući pomoći Norveške Narodne pomoći pre desetak godina imali su priliku da se prvi put susretnu sa Kari Helen Daehli. Od tog prvog susreta u Kragujevcu, pa do jeseni 2010. godine kada je poslednji put držala trening, opet u Kragujevcu, susretali smo se najmanje dva puta godišnje. Za to vreme, Kari je kao malo ko od trenera iz inostranstva postala naš drug, saborac, partner..
Umela je da na pravi način doživi lokalne medije u Srbiji, baš kao da je iz njih potekla, da ih uputi i prenese iskustvo većih, da ih podstakne da budu bolji…
Preko 20 lokalnih medija, članica PU „Lokal pres“ doživelo je transformaciju grafičkog dizajna u tom periodu, pri čemu je Kari insistirala da očuvaju svoj identitet, boju i misiju….
Kari Helen Daehli je započela rad u medijima Norveške polovinom osamdesetih godina prošlog veka. Seminare grafičkog dizajna započela je u Srbiji početkom dvehiljadite da bi poslednje godine u Srbiji provela uz članstvo PU „Lokal presa“.
Poslednji put Kari je bila u poseti Kragujevcu avgusta 2014. godine.
Nikada nije prestala da misli na lokalne medije u Srbiji, pratila ih je i živela sa njima.
Upravo stoga članice „Lokal presa“ su izgubile velikog prijatelja, vanrednog učitelja i divnog saradnika.
Našu Kari….

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.