ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Интервју

Добрица Јозић, председник Општинског одбора СПО у Смедеревској Паланци: ПРИПРЕМАМО СЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

SPO_150309_131207Учланило се много младих људи, односно, поново постоји изражен интерес за приступање нашој странци – наглашава Јозић

 

Добрица Јозић има велико искуство у руковођењу Општинским одбором Српског покрета обнове у Смедеревској Паланци.

Овим одбором најпре је руководио од 1994. до 1999. године, у најтежа опозициона времена, а онда поново од 2011. до 2015. године. На Изборној скупштини, одржаној 9. септембра, изабран је по трећи пут на ову функцију. Према Статуту СПО, председник бира осам чланова Одбора и свог заменика, а заменик Добрице Јозића биће Љуба Бркић.

Скупштини странке присуствовао је директор СПО, Александар Цветковић и други званичници, а говорећи пред гостима и члановима, Јозић је посветио пажњу и наступу ове странке на локалним изборима, чије се заказивање очекује.

Паланачке: Који су циљеви и задаци будућег деловања СПО у Паланци?

Јозић: Први и најзаначајнији задатак нам је примрема за предстојеће локалне изборе. Имамо 21 месни одбор, што значи да смо покрили целокупну територију наше опшптине. Председници месних одбора су добили задатак да припремају кандидате за одборнике, као и да предузму све потребне радње у функцији пропрема за изборе.

Паланачке: Каква је изборна платформа вашег Одбора? Шта ћете конкретно да понудите бирачима?

Јозић: Када је реч о Паланци, ми нисмо у прилици да попут великих странака нешто велико обећамо. Али, надамо се да ћемо партиципирати у будућој власти, па ћемо настојати да буду уважени и делови нашег програма. Рецимо, за нас је битна петља Лозовичка чесма, начин решавања проблема у „Водоводу“. Већ се реализује изградња заштите на Јесеници, на чему смо такође инсистирали…

Паланачке: Да ли сте размишљали са ким бисте после избора ишли у коалицију?

Јозић: Свакако да имамо неке идеје о томе, али није паметно сада, пре избора одговорити на то питање.

Паланачке: Имајући у виду ситуацију у Србији, сматрате ли да би један искорак у десно, ка десном центру на коме је позиционирана ваша странка, био добар за будућност наше земље?

Јозић: Мислим да треба ићи према десном центру. Добар део владајућих структура у Европи је ту позициониран. Странке десног центра су на власти у просперитетним државама Европске уније.

Паланачке: А да ли је могућа сарадња левице и деснице?

Јозић: Мислим да је данас могућа сарадња левице и деснице, уколико постоји јединствен национални интерес. Наравно, СПО се увек залагао за приватну својину, али му је примаран био државни и национални интерес, а то је у програму и лево оријентисаних странака. Добро, за разлику од левичара, СПО се залаже и за успостављање монархије, а ми смо остали једина политичка странка која је остала на политичкој сцени, а која се залаже за поновно успостављање монархије.

Паланачке: Предизборне прогнозе?

Јозић: Надамо се успеху на предстојећим изборима, и уверен сам да ћемо освојити много више гласова него на претходним. СПО је за ове четири године у Паланци постао препознатљив. Ми смо  учланили много младих људи, односно поново постоји изражен интерес за приступање нашој странци. Сматрамо да самим тим имамо неку тежину. Постоје три велике странке у Србији, и у нашем граду: ДС, СПС и СНС. Све ове странке су владале у Републици, и људи су њима можда мало засићени, па можда траже неке алтернативе. На нама је да их убедимо да можемо да будемо та алтернатива.

 

В.Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *