Dobrica Jozić, predsednik Opštinskog odbora SPO u Smederevskoj Palanci: PRIPREMAMO SE ZA LOKALNE IZBORE

SPO_150309_131207Učlanilo se mnogo mladih ljudi, odnosno, ponovo postoji izražen interes za pristupanje našoj stranci – naglašava Jozić

 

Dobrica Jozić ima veliko iskustvo u rukovođenju Opštinskim odborom Srpskog pokreta obnove u Smederevskoj Palanci.

Ovim odborom najpre je rukovodio od 1994. do 1999. godine, u najteža opoziciona vremena, a onda ponovo od 2011. do 2015. godine. Na Izbornoj skupštini, održanoj 9. septembra, izabran je po treći put na ovu funkciju. Prema Statutu SPO, predsednik bira osam članova Odbora i svog zamenika, a zamenik Dobrice Jozića biće Ljuba Brkić.

Skupštini stranke prisustvovao je direktor SPO, Aleksandar Cvetković i drugi zvaničnici, a govoreći pred gostima i članovima, Jozić je posvetio pažnju i nastupu ove stranke na lokalnim izborima, čije se zakazivanje očekuje.

Palanačke: Koji su ciljevi i zadaci budućeg delovanja SPO u Palanci?

Jozić: Prvi i najzanačajniji zadatak nam je primrema za predstojeće lokalne izbore. Imamo 21 mesni odbor, što znači da smo pokrili celokupnu teritoriju naše opšptine. Predsednici mesnih odbora su dobili zadatak da pripremaju kandidate za odbornike, kao i da preduzmu sve potrebne radnje u funkciji proprema za izbore.

Palanačke: Kakva je izborna platforma vašeg Odbora? Šta ćete konkretno da ponudite biračima?

Jozić: Kada je reč o Palanci, mi nismo u prilici da poput velikih stranaka nešto veliko obećamo. Ali, nadamo se da ćemo participirati u budućoj vlasti, pa ćemo nastojati da budu uvaženi i delovi našeg programa. Recimo, za nas je bitna petlja Lozovička česma, način rešavanja problema u „Vodovodu“. Već se realizuje izgradnja zaštite na Jesenici, na čemu smo takođe insistirali…

Palanačke: Da li ste razmišljali sa kim biste posle izbora išli u koaliciju?

Jozić: Svakako da imamo neke ideje o tome, ali nije pametno sada, pre izbora odgovoriti na to pitanje.

Palanačke: Imajući u vidu situaciju u Srbiji, smatrate li da bi jedan iskorak u desno, ka desnom centru na kome je pozicionirana vaša stranka, bio dobar za budućnost naše zemlje?

Jozić: Mislim da treba ići prema desnom centru. Dobar deo vladajućih struktura u Evropi je tu pozicioniran. Stranke desnog centra su na vlasti u prosperitetnim državama Evropske unije.

Palanačke: A da li je moguća saradnja levice i desnice?

Jozić: Mislim da je danas moguća saradnja levice i desnice, ukoliko postoji jedinstven nacionalni interes. Naravno, SPO se uvek zalagao za privatnu svojinu, ali mu je primaran bio državni i nacionalni interes, a to je u programu i levo orijentisanih stranaka. Dobro, za razliku od levičara, SPO se zalaže i za uspostavljanje monarhije, a mi smo ostali jedina politička stranka koja je ostala na političkoj sceni, a koja se zalaže za ponovno uspostavljanje monarhije.

Palanačke: Predizborne prognoze?

Jozić: Nadamo se uspehu na predstojećim izborima, i uveren sam da ćemo osvojiti mnogo više glasova nego na prethodnim. SPO je za ove četiri godine u Palanci postao prepoznatljiv. Mi smo  učlanili mnogo mladih ljudi, odnosno ponovo postoji izražen interes za pristupanje našoj stranci. Smatramo da samim tim imamo neku težinu. Postoje tri velike stranke u Srbiji, i u našem gradu: DS, SPS i SNS. Sve ove stranke su vladale u Republici, i ljudi su njima možda malo zasićeni, pa možda traže neke alternative. Na nama je da ih ubedimo da možemo da budemo ta alternativa.

 

V.Đ.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *