ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Чланови Књижевног клуба „21“ у песничким алманасима> ЉУБАВ  И РОДОЉУБЉЕ

Поетска стварења чланова Књижевног клуба „21“ у Смедеревској Паланци нашла су се у три  алманаха  Београда и Новог Сада. Родољубива песма Мирослава Павловића „У земљи предака“ , која је понела и прво место на Песничком пролећу Чукарица 2018.,  објављена је у зборнику те песничке манифестације чији је издавач Клуб писаца „Чукарица“. У њему је заступљен и паланачки песник Милован Мићо Петровић поетским исказом  „Тајном жудње“ и Милко Стојковић (друга похвала) песмом „Жуте странице“.

У зборник радова  12. међународне  уметничке колоније „Панонски бисери“, који носи наслов „Змајовање“, увршећене су две песме Живомира Миће Стевановића:  „Кад пролеће све живо покрене“  и  „Више пута молитву понови“ и песма Милована Миће Петровића „Душо моја“.

Алманах 3. београдског  Књижевног салона „Поезија Стенка“, чији су приређивачи Радинка Стојковић и Мајо Даниловић, донео је неколико ненасловљених песама Милоша Сакића и три песме Милована Миће Петровића:  „Умире свет“, „Моћ живота“ и „Чежња“ и песму Владе Илића Тушаковића „Мој камени брат“.

Д.Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *