Članovi Književnog kluba „21“ u pesničkim almanasima> LjUBAV  I RODOLjUBLjE

Poetska stvarenja članova Književnog kluba „21“ u Smederevskoj Palanci našla su se u tri  almanaha  Beograda i Novog Sada. Rodoljubiva pesma Miroslava Pavlovića „U zemlji predaka“ , koja je ponela i prvo mesto na Pesničkom proleću Čukarica 2018.,  objavljena je u zborniku te pesničke manifestacije čiji je izdavač Klub pisaca „Čukarica“. U njemu je zastupljen i palanački pesnik Milovan Mićo Petrović poetskim iskazom  „Tajnom žudnje“ i Milko Stojković (druga pohvala) pesmom „Žute stranice“.

U zbornik radova  12. međunarodne  umetničke kolonije „Panonski biseri“, koji nosi naslov „Zmajovanje“, uvršećene su dve pesme Živomira Miće Stevanovića:  „Kad proleće sve živo pokrene“  i  „Više puta molitvu ponovi“ i pesma Milovana Miće Petrovića „Dušo moja“.

Almanah 3. beogradskog  Književnog salona „Poezija Stenka“, čiji su priređivači Radinka Stojković i Majo Danilović, doneo je nekoliko nenaslovljenih pesama Miloša Sakića i tri pesme Milovana Miće Petrovića:  „Umire svet“, „Moć života“ i „Čežnja“ i pesmu Vlade Ilića Tušakovića „Moj kameni brat“.

D.J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *