ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Исцрпљен излагачки програм у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: ПОЖАРЕВЉАНКА ЗАТВАРА СЕЗОНУ

IMG_1654-Милица Павловић се представља изложбом цртежа насталих 2013. и 2014.

-Расписан конкурс за 2016. годину с правом учешћа уметника од 18 до 40 година старости

 

Пожаревљанка Милица Павловић, изложбом цртежа насталих током 2013. и 2014. године, затвара излагачку сезону у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци.

Ликовној публици овог града представља се  избором радова створених у склопу предмета   Акт I на поменутој високошколској установи у класи професора  Даниеле Фулгоси.

-Имајући потпуну слободу у избору материјала и технике, после периода експериментисања, започета је ова серија која се базира на линији третираној на разне начине – објашњава своју уметност Милица Павловић.- При томе испитивана је њена експресивност, валери саме линије и њена транспарентност. Тако је настала интересантна игра која разбија статичност модела доприносећи динамици самог цртежа.

Милица се успешно бави и илустрацијом. Свој таленат исказала је и у склопу пројекта размене студената Србије и САД када јој се пружила прилика да илуструје књигу хаику поезије Верице Живковић, која је живела и стварала у Америци.

Милица је добитник  вредних награда као што су прво и треће место пожаревачког Центра за таленте и прво место на Међународној изложби „Жене сликари“ у Пожаревцу.

IMG_1652Ваља истаћи да је изложба у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ њено прво самостално представљање, а учествовала је и на више групних у Тршићу, Пожаревцу, Београду и Мајданпеку.

Према речима Слађане Старчевић, власнице поменуте галерије у Смедеревској Паланци, овом изложбом исцрпљен је излагачки програм за ову сезону и расписан нови конкурс за наредну годину. Конкурс је међународног  карактера, а право учешћа имају ствараоци од 18 до 40 година старости. Освајачи првог, другог и трећег места биће награђени правом на самосталну изложбу, а предвиђена је и награда публике. Истовремено с расписивањем конкурса за 2016. годину, именован је и нови Савет Меморијалне галерије у који су ушли Јована Кривокућа, дипломирани вајар и Стеван Мартиновић, историчар уметности. Председник Савета биће накнадно изабран.

Д. Јанојлић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *