Iscrpljen izlagački program u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“: POŽAREVLJANKA ZATVARA SEZONU

IMG_1654-Milica Pavlović se predstavlja izložbom crteža nastalih 2013. i 2014.

-Raspisan konkurs za 2016. godinu s pravom učešća umetnika od 18 do 40 godina starosti

 

Požarevljanka Milica Pavlović, izložbom crteža nastalih tokom 2013. i 2014. godine, zatvara izlagačku sezonu u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci.

Likovnoj publici ovog grada predstavlja se  izborom radova stvorenih u sklopu predmeta   Akt I na pomenutoj visokoškolskoj ustanovi u klasi profesora  Daniele Fulgosi.

-Imajući potpunu slobodu u izboru materijala i tehnike, posle perioda eksperimentisanja, započeta je ova serija koja se bazira na liniji tretiranoj na razne načine – objašnjava svoju umetnost Milica Pavlović.- Pri tome ispitivana je njena ekspresivnost, valeri same linije i njena transparentnost. Tako je nastala interesantna igra koja razbija statičnost modela doprinoseći dinamici samog crteža.

Milica se uspešno bavi i ilustracijom. Svoj talenat iskazala je i u sklopu projekta razmene studenata Srbije i SAD kada joj se pružila prilika da ilustruje knjigu haiku poezije Verice Živković, koja je živela i stvarala u Americi.

Milica je dobitnik  vrednih nagrada kao što su prvo i treće mesto požarevačkog Centra za talente i prvo mesto na Međunarodnoj izložbi „Žene slikari“ u Požarevcu.

IMG_1652Valja istaći da je izložba u Memorijalnoj galeriji „Dušan Starčević“ njeno prvo samostalno predstavljanje, a učestvovala je i na više grupnih u Tršiću, Požarevcu, Beogradu i Majdanpeku.

Prema rečima Slađane Starčević, vlasnice pomenute galerije u Smederevskoj Palanci, ovom izložbom iscrpljen je izlagački program za ovu sezonu i raspisan novi konkurs za narednu godinu. Konkurs je međunarodnog  karaktera, a pravo učešća imaju stvaraoci od 18 do 40 godina starosti. Osvajači prvog, drugog i trećeg mesta biće nagrađeni pravom na samostalnu izložbu, a predviđena je i nagrada publike. Istovremeno s raspisivanjem konkursa za 2016. godinu, imenovan je i novi Savet Memorijalne galerije u koji su ušli Jovana Krivokuća, diplomirani vajar i Stevan Martinović, istoričar umetnosti. Predsednik Saveta biće naknadno izabran.

D. Janojlić

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.