Miroslav Pavlović najnagrađivaniji pesnik KK „21“ u 2013.

21263_648245708522861_813710085_nNAGRADE NIŽE KAO STIHOVE

 

Miroslav Pavlović za sebe kaže da je vinogradar i pesnik. Palančani ga poznaju prvo kao pesnika pa viogradara, a u Krnjevu, njegovom rodnom selu kažu da je uspeo da pronađe nit kojom spaja osvoje dve strasti pišući pesme ponajčešće o vinu i ljubavi.

Prošle godine  Pavlović  je  bio pesnički nadahnut što potvrđuju i brojne nagrade koje su došle kao potvrda ovoj priči. Odazivao se kako na  konkurse poezije, tako i na one za aforizme, a ni satira, za koju je takođe nagrađivan ranijih godina, mu nije strana.

Prvu nagradu u prošloj godini Pavlović je dobio 25. marta i to je bila specijalna nagrada za najlepšu vinsku pesmu na manifestaciji „Dani vina“ u Trešnjevici.

Nakon toga, usledila je Povelja „Velimir Rajić“ za najlepši sonet na temu „O sreći svojoj čovek vazda sanja“, pod nazivom „O tebi sanjam Kosovo moje“ u organizaciji KK „Velimir Rajić“ iz Aleksinca.

Nešto kasnije, nagrađen je i za aforizme osvojivši treću nagradu na takmičenju „Moravske tajne“ u Ćupriji.

U Topoli ponovo je laureat, a pobednička pesma  bila je „Noć u vinogradu“ napisana za konkurs Kulturnog centra u Topoli, u okviru 50. oplenačke berbe.

Na konkursu Udruženja pisaca „Poeta“ iz Beograda, Pavlović je dobio pohvalu za rodoljubivu pesmu koju je predstavio na sajmu knjiga.

Užičani su mu krajem godine dodelili specijalnu nagradu „Mišo Ćosović“ za ljubavnu pesmu „Svetozarje“ na konkursu Književnog kluba „Rujno“ iz Užica.

Miroslav Pavlović, član Književnog kluba „21“, sa mestom prebivališta u Krnjevu i pesmom rasutom po celoj zemlji priprema svoju prvu knjigu preko koje će široj publici dati mogućnost da se upozna sa njegovim delom kako nagrađenim, tako i nekim novim stihotvorevinama.

 

Danijela Vasiljević

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.