ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Мирослав Павловић најнаграђиванији песник КК „21“ у 2013.

21263_648245708522861_813710085_nНАГРАДЕ НИЖЕ КАО СТИХОВЕ

 

Мирослав Павловић за себе каже да је виноградар и песник. Паланчани га познају прво као песника па виоградара, а у Крњеву, његовом родном селу кажу да је успео да пронађе нит којом спаја освоје две страсти пишући песме понајчешће о вину и љубави.

Прошле године  Павловић  је  био песнички надахнут што потврђују и бројне награде које су дошле као потврда овој причи. Одазивао се како на  конкурсе поезије, тако и на оне за афоризме, а ни сатира, за коју је такође награђиван ранијих година, му није страна.

Прву награду у прошлој години Павловић је добио 25. марта и то је била специјална награда за најлепшу винску песму на манифестацији „Дани вина“ у Трешњевици.

Након тога, уследила је Повеља „Велимир Рајић“ за најлепши сонет на тему „О срећи својој човек вазда сања“, под називом „О теби сањам Косово моје“ у организацији КК „Велимир Рајић“ из Алексинца.

Нешто касније, награђен је и за афоризме освојивши трећу награду на такмичењу „Моравске тајне“ у Ћуприји.

У Тополи поново је лауреат, а победничка песма  била је „Ноћ у винограду“ написана за конкурс Културног центра у Тополи, у оквиру 50. опленачке бербе.

На конкурсу Удружења писаца „Поета“ из Београда, Павловић је добио похвалу за родољубиву песму коју је представио на сајму књига.

Ужичани су му крајем године доделили специјалну награду „Мишо Ћосовић“ за љубавну песму „Светозарје“ на конкурсу Књижевног клуба „Рујно“ из Ужица.

Мирослав Павловић, члан Књижевног клуба „21“, са местом пребивалишта у Крњеву и песмом расутом по целој земљи припрема своју прву књигу преко које ће широј публици дати могућност да се упозна са његовим делом како награђеним, тако и неким новим стихотворевинама.

 

Данијела Васиљевић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *