Novogodišnji koncert Baletskog studija „Arabesk“: SMOTRA GODIŠNjEG RADA

GLO_4917-Program pesmom  upotpunio i Nikša Todorović

 

U  Gradskom pozorištu održan je tradicionalni Novogodišnji koncert Baletskog studija „Arabesk“. Bila je to svojevrsna smotra jednogodišnjeg rada kada su se male balerine muzikom, pokretom i maštom kretale kroz raznolike predele, vreme, stilove i običaje.

Na sceni je svoje baletsko umeće pokazala i Nada Mrašić, koja je prve korake napravila u Baletskom studiju „Arabesk“, a sada je učenica Baletske škole „Lujo Davičo“ u Beogradu.

GLO_5322Izvedeno je dvadesetak koreografija, a to  je samo deo  onoga što se vredno uvežbavalo tokom 2015. godine i što je  „u igri“ za osvajanje nagrada, pehara i medalja na prestižnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Članice Baletskog studija „Arabesk“, čiji je vlasnik i umetnički rukovodilac Bojana Krivokapić, uvežbavala je Nataša Todović, nastavnik baleta.

Balerinama se  na Novogodišnjem koncertu pesmom pridružio i Nikša Todorović, maturant Palanačke gimnazije i učenik druge godine  Muzičke škole „Božidar Trudić“ u Smederevskoj Palanci – odsek Solo pevanje.

D. J.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *