Trijumf palanačkog Gradskog pozorišta u Zvorniku

DSC04908Na prvom Međunarodnom festivalu dečijeg pozorišnog stvaralaštva „Zvono“, u Zvorniku, predstava Dečije scene Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci, „Kako su se volele dve žabe“, osvojila je pet festivalskih nagrada.

Naša predstava nagrađena je kao najbolja u celini, a mladi glumci Katarina Rajković i Uroš Tešić, za najbolju žensku, odnosno mušku ulogu. Reditelj ovog ostvarenja, dugogodišnji rukovodilac Dečije scene, Rade Mihajlović, nagrađen je za režiju, a Miomir Jelić, umetnički rukovodilac Gradskog pozorišta, za scenografiju.

Na prijemu, koji je upriličio zamenik predsednika Opštine Petar Jelić,  direktor Kulturnog centra, Slobodan Tešić, naglasio je da su nagrade u Zvorniku plod kontinuiranog rada.

DSC04917

– Nije slučajno da naša Dečija scena dostigne ovakve rezultate, imajući u vidu dugogodišnje aktivnosti, u koje sigurno treba ubrojati i uspešnu organizaciju festivala „Vragolaste pozorištarije“ – rekao je direktor Kulturnog centra. – Kontinuiran rad, organizacija festivala, i kao kruna svega nagrade u Zvorniku, čine da zaista možemo da budemo ponosni na rad Dečije scene.
Pozdravljajući decu, i odrasle članove ansambla, zamenik predsednika Opštine, Petar Jelić, istakao je da uspeh Dečije scene obavezuje da se ubuduće izdvajaju značajnija sredstva za kulturu.

– Hvala vam, deco, što ste svojim uspehom završetak ove godine učinili lepšim, i nadam se da ćete ovako lepe i dobre stvari činiti i ubuduće – rekao je, između ostalog, Petar Jelić.

U ime nagrađenih na festivalu, lokalnoj samoupravi je, na podršci, zahvalio Rade Mihajlović, rukovodilac Dečije scene, naglašavajući da su zvorničke nagrade potvrda da u Kulturnom centru rade sposobni ljudi, čiji umetnički i pedagoški rad nije ostao nezapažen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.