ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Тријумф паланачког Градског позоришта у Зворнику

DSC04908На првом Међународном фестивалу дечијег позоришног стваралаштва „Звоно“, у Зворнику, представа Дечије сцене Градског позоришта у Смедеревској Паланци, „Како су се волеле две жабе“, освојила је пет фестивалских награда.

Наша представа награђена је као најбоља у целини, а млади глумци Катарина Рајковић и Урош Тешић, за најбољу женску, односно мушку улогу. Редитељ овог остварења, дугогодишњи руководилац Дечије сцене, Раде Михајловић, награђен је за режију, а Миомир Јелић, уметнички руководилац Градског позоришта, за сценографију.

На пријему, који је уприличио заменик председника Општине Петар Јелић,  директор Културног центра, Слободан Тешић, нагласио је да су награде у Зворнику плод континуираног рада.

DSC04917

– Није случајно да наша Дечија сцена достигне овакве резултате, имајући у виду дугогодишње активности, у које сигурно треба убројати и успешну организацију фестивала „Враголасте позориштарије“ – рекао је директор Културног центра. – Континуиран рад, организација фестивала, и као круна свега награде у Зворнику, чине да заиста можемо да будемо поносни на рад Дечије сцене.
Поздрављајући децу, и одрасле чланове ансамбла, заменик председника Општине, Петар Јелић, истакао је да успех Дечије сцене обавезује да се убудуће издвајају значајнија средства за културу.

– Хвала вам, децо, што сте својим успехом завршетак ове године учинили лепшим, и надам се да ћете овако лепе и добре ствари чинити и убудуће – рекао је, између осталог, Петар Јелић.

У име награђених на фестивалу, локалној самоуправи је, на подршци, захвалио Раде Михајловић, руководилац Дечије сцене, наглашавајући да су зворничке награде потврда да у Културном центру раде способни људи, чији уметнички и педагошки рад није остао незапажен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *