ZATVORENA LIKOVNA KOLONIJA „DUŠOM NA PLATNU“

DSCN1896U selu Bašin, u dvorištu porodice Ivanović, u subotu, 16. avgusta, svečano je zatvorena likovna kolonija „Dušom na platnu“, koja se sedamnaesti put za redom održava u ovom selu.

– Ove godine u radu kolonije učestvovalo je devet slikara, uglavnom iz Vojvodine: Goran Stevanović iz Golubinaca, Bojan Stolić iz Smedereva, Nada Grbić, iz Kaća kod Novog Sada. Tu su i kolege i koleginice moje kćerke Kristine, a imamo i dosta dece koja učestvuju na ovim slikarskim susretima – kaže Biljana Ivanović, osnivač i organizator slikarskih susreta u dvorištu Ivanovićevih.

DSCN1910Slikarski susreti zatvoreni su  velikom izložbom, na kojoj su prikazani radovi nastali tokom proteklih šest dana.

– Za  učesnike Kolonije i ove godine organizovan je izlet, do Manastira Manasija i Lisinskih vodopada, što je posebno bilo zanimljivo slikarima iz Vojvodine, koji do sada nisu posletili ovaj deo Srbije, dodaje Biljana, uz konstatciju da će, uprkos tome što ovoga puta nije dobila institucionalnu finanisijsku podršku, nastojati da i ubuduće organizuje likovnu školu, koja postoji već 17 godina.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.