ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

ЗАТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ДУШОМ НА ПЛАТНУ“

DSCN1896У селу Башин, у дворишту породице Ивановић, у суботу, 16. августа, свечано је затворена ликовна колонија „Душом на платну“, која се седамнаести пут за редом одржава у овом селу.

– Ове године у раду колоније учествовало је девет сликара, углавном из Војводине: Горан Стевановић из Голубинаца, Бојан Столић из Смедерева, Нада Грбић, из Каћа код Новог Сада. Ту су и колеге и колегинице моје кћерке Кристине, а имамо и доста деце која учествују на овим сликарским сусретима – каже Биљана Ивановић, оснивач и организатор сликарских сусрета у дворишту Ивановићевих.

DSCN1910Сликарски сусрети затворени су  великом изложбом, на којој су приказани радови настали током протеклих шест дана.

– За  учеснике Колоније и ове године организован је излет, до Манастира Манасија и Лисинских водопада, што је посебно било занимљиво сликарима из Војводине, који до сада нису послетили овај део Србије, додаје Биљана, уз констатцију да ће, упркос томе што овога пута није добила институционалну финанисијску подршку, настојати да и убудуће организује ликовну школу, која постоји већ 17 година.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *