ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

У слици и речи

НАШИ СУГРАЂАНИ – ОЧЕВИЦИ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У НИЦИ

13686699_10208870194865206_3345489806308908138_nПаланачка породица Радојевић, која је одмор проводи на Азурној обали, билa je сведок покоља који се  догодио  синоћ у Ници, када је возач камиона улетео међу окупљену масу људи који су, на познатој Енглеској променади на обали, уз ватромет, традиционално прослављали Пад Бастиље. Према још увек незваничним информацијама, погинуле су 84 особе, док је преко сто људи повређено.

Помахнитали возач за воланом беле хладњаче, носивости шест тона, газио је људска тела, дужином од чак два километра! Сведоци истичу да је ишао брзином између 60 и 70 километара на сат, возећи цик-цак и газећи све редом.

У време напада, на Енглеском шеталишту било је неколико хиљада људи, а међу њима пуно породица и туриста у јеку летње сезоне.

Teroristički-napad-u-NiciПаланачка породица Радојевић, Горан и Оља са својим синовима, Вуканом и Тодором, преживела је ову агонију. Камион-убица је протутњао поред њих на само педесетак метара.

-Сада смо добро! Али могло је да буде погубно. Били смо на педесетак метара од епицентра. Када је народ почео да кука и да бежи, е онда нам није било добро. Трчали смо као луди. Не дај боже ово нико никада да доживи! Држала сам децу за руке и трчали смо и газили све пред собом! Хвала богу сада смо добро! Ма ни не могу да испишем како се осећамо и да препричам како нам је било. Не дај боже, ово нико више никада да доживи. Овом приликом изјављујем саучешће породицама настрадалих, јер су сви они стајали поред нас! – каже Оливера Радојевић на свом Фејсбук профилу.

Радојевићи су сада на сигурном, а њихов повратак у Србију, који је био планиран за среду, вероватно ће уследити раније.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *