Živomir Mića Stevanović objavio Izabrane ljubavne i druge pesme: SVETIONICI LjUDSKOG DUHA

img_2574Književni klub „21“ iz Smederevske Palanke objavio je Izabrane ljubavne i druge pesme svog člana Živomira Miće Stevanovića iz Glibovca. U ovu pesničku knjigu uvršćeni su i novi stihovi kojima autor, kako to zapaža recenzent Miroslav Jozić, po četvrti put materijalizuje njihovu radost.

Pesme u ovoj knjizi su duboko iskrene. Ta iskrenost ne dolazi otuda što njihov autor pripada establišmentu učenih teoretičara i tumača književnosti, niti što je on – taj izumitelj njihove tolike duboke iskrenosti – vek svoj provekao listajuću „prašne knjige i hartije“ tražeći najpodesniji način da izrazi „svoju misao“, već s toga što je njihov autor pesnik u suštini. A šta su drugo pravi pesnici, pesnici u suštini, do svetionici čovečjeg duha koji su uhvaćeni u istini.

Ova pesnička knjiga završava se prigodnim  životopisom njenog autora koji je, pored ostalog, osnivač Streljačke družine „Stanoje Glavaš“ u Glibovcu, poslanik prvog saziva  Skupštine Srbije 1990. godine i dobitnik mnogih društvenih priznanja.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *