ZLATNA MASKA ZA MIŠU BAJKIĆA

IMG_4012Poznati Glumac Gradskog pozorišta palanačkog Kulturnog centra, nagrađen na Festivalu festivala u Trebinju.

Predstava «Tetovirane duše», Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke, osvojila je trinagrade na Festivalu festivala u Trebinju, takmičeći se u konkurenciji sa pozorišnim ostvarnjima iz Hrvatske, Bosne i hercegovine, Crne Gore, Makednojije i Srbije.

Zlatna maska za najbolju mušku epizodnu ulogu pripala je Miši Bajkiću za ulogu Kolje. „Velikim glumačkim iskustvom Miša Bajkić je uspeo da u svedenom glumačkom izrazu pokaže višestruku znakovitost lika Kolje u kontekstu komada“, navodi se u obrazloženju odluke.

Predstavi iz Smederevske Palanke pripala je i Zlatna maska za najbolju scenografiju festivala, čiji je autor Ljubo Mirčevski. „Scenografija je u semantičkom smislu izuzetno precizna. Invetivna upotreba dizajna svetla i osobena igra sa teatrom senki, daju puno značenje ovom tekstu na psihološkom planu“ kaže se u obrazloženj žuirija.

Takođe, diploma festivala, za najbolju mladu glumicu pripala je našojJeleni Stanimirović.

TREBINJE-2

Apsolutni pobjednik 58. Festivala festivala je predstava Velika drama“ ansambla KUD-a „Kruščić“ iz Kruščića – kojoj je, uz Zlatnu masku za najbolju predstavu u cjelini po odluci stručnog žirija, pripala i nagrada žirija trebinjske publike.

  1. Festival festivala trajao je sedam dana, u okviru koga je prikazano sedam predstava u takmičarskom programu.

Ovogodišnji Festival festivala svečano je zatvorio načelnik Odelenja za privredu i društvene delatnosti Grada Trebinja, Zoran Milošević, a poslednje večeri ansambl Bosanskog kulturnog centra i KUD-a „Adem Alić“ iz Gračanice,   nastupio je predstavom „Skidajte se do kraja“.

  1. Festival festivala trajao je sedam dana, a svake večeri izvedena je po jedna predstava u takmičarskom programu.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *