ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

ЗЛАТНА МАСКА ЗА МИШУ БАЈКИЋА

IMG_4012Познати Глумац Градског позоришта паланачког Културног центра, награђен на Фестивалу фестивала у Требињу.

Представа «Тетовиране душе», Градског позоришта из Смедеревске Паланке, освојила је тринаграде на Фестивалу фестивала у Требињу, такмичећи се у конкуренцији са позоришним остварњима из Хрватске, Босне и херцеговине, Црне Горе, Македнојије и Србије.

Златна маска за најбољу мушку епизодну улогу припала је Миши Бајкићу за улогу Коље. „Великим глумачким искуством Миша Бајкић је успео да у сведеном глумачком изразу покаже вишеструку знаковитост лика Коље у контексту комада“, наводи се у образложењу одлуке.

Представи из Смедеревске Паланке припала је и Златна маска за најбољу сценографију фестивала, чији је аутор Љубо Мирчевски. „Сценографија је у семантичком смислу изузетно прецизна. Инветивна употреба дизајна светла и особена игра са театром сенки, дају пуно значење овом тексту на психолошком плану“ каже се у образложењ жуирија.

Такође, диплома фестивала, за најбољу младу глумицу припала је нашојЈелени Станимировић.

TREBINJE-2

Апсолутни побједник 58. Фестивала фестивала је представа Велика драма“ ансамбла КУД-а „Крушчић“ из Крушчића – којој је, уз Златну маску за најбољу представу у цјелини по одлуци стручног жирија, припала и награда жирија требињске публике.

  1. Фестивал фестивала трајао је седам дана, у оквиру кога је приказано седам представа у такмичарском програму.

Овогодишњи Фестивал фестивала свечано је затворио начелник Оделења за привреду и друштвене делатности Града Требиња, Зоран Милошевић, а последње вечери ансамбл Босанског културног центра и КУД-а „Адем Алић“ из Грачанице,   наступио је представом „Скидајте се до краја“.

  1. Фестивал фестивала трајао је седам дана, а сваке вечери изведена је по једна представа у такмичарском програму.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *