ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Настављају се сјајни пројекти у ОШ „Олга Милошевић“: „ОЛГИНА БАШТА“ КУПИЛА ИНТЕРАКТИВНУ ТАБЛУ

Осим техничких иновација у настави веома је важно наставне и ваннаставне активности освежити новим идејама.

У ту сврху у ОШ „Олга Милошeвић“ одлучили су да започну сарадњу са фирмом „Супериор“ чији је циљ да се код ученика развије позитиван став према раду, да се  промовише предузетништво, да се подстакну ученици да развијају и негују еколошку свест као и да се формира добра подлога за дуално образовање које их у средњим школама очекује.
У реализацији овог пројекта учествовала је наставница биологије Марина Миладиновић и 45 ученика од петог до осмог разреда.

Носиоци активности су били Небојша Ђиновић, директор фирме “Супериор”, Марина Миладиновић, наставник биологије и Дарко Димитријевић, директор школе.
Након одабира ученика и добијања сагласности родитеља за учешће у овом пројекту, формирана је и засађена био-башта у просторијама школе, а уз помоћ тима запослених у „Супериор“-у. Наставница и ученици су одржавали башту док расад није порастао а затим је организована продаја.

Остварен приход од продаје производа искоришћен је за куповину четврте интерактивне табле.

У оквиру ове сарадње планирана је и посета ученика пољима ове фирме, као и Сајму пољопривреде.
-Захваљујемо се Небојши Ђиновићу, из фирме „Супериор“, што је изашао у сусрет нашим идејама, наставници и деци која су у овај пројекат уложила своје време, рад и труд и надамо се да ћемо сарађивати и убудуће на обострано задовољство – истичу у ОШ „Олга Милошевић“, једној од најбољих школа у Подунавском округу.

 

Д.Ц.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *