ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

После Школског одбора и Републичка просветна инспекторка тражи смену директорке СШ „Жикица Дамњановић“ Соње Перовић Матић: ДУГ СПИСАК ПРОТИВЗАКОНИТИХ И ШТЕТНИХ ОДЛУКА

Пре два месеца „Паланачке“ су једине објавиле вест о смени директорке Средње школе „Жикица Дамњановић“, Соње Перовић Матић, односно такву одлуку Школског одбора ове образовне установе.

Објављен је тада и дуг списак њених штетних одлука и пропуста у раду, од којих је најневероватнија одлука о поклањању четири нова школска рачунара Општинској управи.

У време њеног руковођења ова школа изгубила је неколико одељења, драстично је смањен број уписаних ученика, а забележена је и невероватна потрошња нафте у зимском периоду, која би могла да задовољи потребе за грејањем много већег објекта.

Према информацијама које смо тада објавили директорка Соња Перовић Матић се бахато понашала према колегама, а њене погрешне одлуке у једном тренутку су могле да проузрокују и гашење школе.

Објављено је тада да одлуку о смени мора да донесе ресорни министар и на ту одлуку се још увек чека.

Писање нашег листа потврђено је ових дана одлуком Републичке просветне инспекторке, Весне Дасукидис, која је, такође, надлежном министру предложила смену директорке Соње Перовић Матић и то због пријема у радни однос пензионисаног лица и нетачног и неблаговременог сазивања Школског одбора.

Како сазнајемо, републичка просветна инспекторка предложила је министру смену директорке Соње Перовић Матић, али и Школског одбора.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *