Posle Školskog odbora i Republička prosvetna inspektorka traži smenu direktorke SŠ „Žikica Damnjanović“ Sonje Perović Matić: DUG SPISAK PROTIVZAKONITIH I ŠTETNIH ODLUKA

Pre dva meseca „Palanačke“ su jedine objavile vest o smeni direktorke Srednje škole „Žikica Damnjanović“, Sonje Perović Matić, odnosno takvu odluku Školskog odbora ove obrazovne ustanove.

Objavljen je tada i dug spisak njenih štetnih odluka i propusta u radu, od kojih je najneverovatnija odluka o poklanjanju četiri nova školska računara Opštinskoj upravi.

U vreme njenog rukovođenja ova škola izgubila je nekoliko odeljenja, drastično je smanjen broj upisanih učenika, a zabeležena je i neverovatna potrošnja nafte u zimskom periodu, koja bi mogla da zadovolji potrebe za grejanjem mnogo većeg objekta.

Prema informacijama koje smo tada objavili direktorka Sonja Perović Matić se bahato ponašala prema kolegama, a njene pogrešne odluke u jednom trenutku su mogle da prouzrokuju i gašenje škole.

Objavljeno je tada da odluku o smeni mora da donese resorni ministar i na tu odluku se još uvek čeka.

Pisanje našeg lista potvrđeno je ovih dana odlukom Republičke prosvetne inspektorke, Vesne Dasukidis, koja je, takođe, nadležnom ministru predložila smenu direktorke Sonje Perović Matić i to zbog prijema u radni odnos penzionisanog lica i netačnog i neblagovremenog sazivanja Školskog odbora.

Kako saznajemo, republička prosvetna inspektorka predložila je ministru smenu direktorke Sonje Perović Matić, ali i Školskog odbora.

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.