OŠ ”Olga Milošević”: U DRUŠTVU SRPSKE OBRAZOVNE ELITE

Ponosni smo što su predstavnici naše škole, direktor Darko Dimitrijević i profesorka engleskog jezika Jasmina Milićević, bili učesnici svečanog prijema koji je organizovala Fondacija Tempus u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, a povodom obeležavanja 35 godina od osnivanja Erazmus+ programa i 20 godina rada njihove fondacije.

Velika je čast što je Fondacija Tempus u nama prepoznala odlične saradnike u brojnim Erazmus+ projektima koje je projektni tim uspešno realizovao, a sve pod odličnim rukovodstvom našeg Erazmus+ i eTwinnig ambasadora, Jasmine Milićević.

Nakon uvodnog obraćanja organizovan je prijem i koktel za sve uvažene zvanice, među kojima su bili predstavnici ustanova i organizacija koje uspešno učestvuju u programu. Erazmus+ je najveći program Evropske Unije koji finansira projekte u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Fondacija Tempus, kao organizacija zadužena za sprovođenje programa, promoviše međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja i pomaže pojedincima i institucijama u ličnom i profesionalnom razvoju.Ministar prosvete, gospodin Branko Ružić, je istakao u obraćanju da su za 20 godina učešća Srbije u programu preko 850 institucija unapredile svoj rad u preko 4.300 projekata i dodao da je učešće naše zemlje u programima EU donelo priliku našim građanima za usavršavanje, razmenu iskustava, ali i da je u svakom smislu svrstalo Srbiju tamo gde pripada, a to su, kako je rekao, EU i evropski sistem vrednosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *