ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

ОШ ”Олга Милошевић”: У ДРУШТВУ СРПСКЕ ОБРАЗОВНЕ ЕЛИТЕ

Поносни смо што су представници наше школе, директор Дарко Димитријевић и професорка енглеског језика Јасмина Милићевић, били учесници свечаног пријема који је организовала Фондација Темпус у Ректорату Универзитета у Београду, а поводом обележавања 35 година од оснивања Еразмус+ програма и 20 година рада њихове фондације.

Велика је част што је Фондација Темпус у нама препознала одличне сараднике у бројним Еразмус+ пројектима које је пројектни тим успешно реализовао, а све под одличним руководством нашег Еразмус+ и eTwinnig амбасадора, Јасмине Милићевић.

Након уводног обраћања организован је пријем и коктел за све уважене званице, међу којима су били представници установа и организација које успешно учествују у програму. Еразмус+ је највећи програм Европске Уније који финансира пројекте у области образовања, обука младих и спорта. Фондација Темпус, као организација задужена за спровођење програма, промовише међународну сарадњу у области образовања и помаже појединцима и институцијама у личном и професионалном развоју.Министар просвете, господин Бранко Ружић, је истакао у обраћању да су за 20 година учешћа Србије у програму преко 850 институција унапредиле свој рад у преко 4.300 пројеката и додао да је учешће наше земље у програмима ЕУ донело прилику нашим грађанима за усавршавање, размену искустава, али и да је у сваком смислу сврстало Србију тамо где припада, а то су, како је рекао, ЕУ и европски систем вредности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *