ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

Традиционални Зимски сусрети учитеља Србије у Смедеревској Паланци: ШИРОК СПЕКТАР ТЕМА

IMG_1918-Радионице су биле посвећене образовању уопште: од извођења наставе до сарадње са локалном заједницом

 

У Основној школи „Вук Караџић“ у Смедеревској Паланци одржани су 32. Зимски сусрети учитеља Србије. Осма година је од како их организује Друштво учитеља овог града, које управо  обележава деценију постојања и плодног рада.

Зимски сусрети учитеља се своде на окупљање учитеља, чланова поменутог Друштва и издавача (ове године их је било шест) који представљају своје уџбенике. Потом следи рад по радионицама. Њих је ове године шест са најразличитијим темама из образовне струке и еминентним предавачима.

IMG_1913-Немамо званично отварање манифестације, али имамо штандове где се обавља презентација семинара, односно радионица, а  својевољно се одлучујемо којој  ћемо присуствовати – изјавила нам је Олга Никодијевић, учитељица у ОШ „Брана Јевтић“ у Кусатку – Овогодишњи Зимски сусрети су посвећени образовању уопште, стандардима, нашем статусу и месту у друштву, проблемима с којима се суочавамо, извођењу наставе, сарадњи са родитељима ђака, локалном заједницом итд.

Колектив ОШ „Вук Караџић“ се потрудио да обезбеди одговарајуће услове за одржавање Зимских сусрета учитеља, а Друштво учитеља да све протекне у најбољем реду, како би учесници манифестације  из Смедеревске Паланке отишли обогаћени корисним сазнањима и лепим утисцима.

Д. Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *