ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Огласи - обавештења

Обавештење Института „Гоша“: КУРС ЗА МЕЂУНАРОДНЕ ИНЖЕЊЕРЕ И ТЕХНОЛОГЕ ЗАВАРИВАЊА

Обавештавамо Вас да Институт „Гоша“ организује курс за међународне инжењере заваривања (ИWЕ) и међународне технологе заваривања (ИWТ) према програму и правилима Међународног института зазаваривање – ИИW. Овај курс припада јединственом и свеобухватном систему образовања, обуке, квалификације и сертификовања везаном за заваривање а који се примењује на појединце и компаније и који је усаглашен на светском нивоу. Предавачи на курсу су реномирани професори са Београдског универзитета и истакнути стручњаци из привреде.

Почетак курса за ИWЕ/ИWТ се очекује почетком новембра месеца текуће године свечаним отварањем. У жељи да постигнемо боље ефекте у настави и учењу, предавања ће се, као и на претходном курсу, одржавати три дана у недељи (четвртак, петак и субота).

Укупни фонд часова за ИWЕ је 448 часова, а за ИWТ је 369 часова, од чега је по 60 часова практичне наставе. Курс за ИWЕ/ИWТ је подељен је на теоријски и практични део. Теоријски део обухвата предавања из четири области (Поступци заваривања и опрема за заваривање; Материјали и њихово понашање при заваривању; Заварене конструкције и пројектовање; Производња и инжењерска примена) и одвијају се у Институту „Гоша“ у Београду. Вежбе се одвијају у Институту „Гоша“ у Смедеревској Паланци. У првом делу курса, после 84 часова предавања, полаже се међуиспит. Остала четири испита (писмени и усмени) полажу се након сваког поглавља. Завршни део курса је одбрана завршног рада.

Приступ курсу: Неопходно је да кандидати обезбеде оверену копију дипломе о претходном образовању: факултета (МСц) или више школе од 6 семестара (Бцх) за инжењере, односно више школе (трајање 5 семестара) или средње школе (4 године) за технологе. Приступ курсу имају инжењерско техничке струке.

Цена курсева: 2.200 € за (ИWЕ) и 1.800 € за (ИWТ), у динарској противвредности на дан плаћања по средњем курсу НБС, без ПДВ. Вредност ПДВ је 20%. У цену су укључена предавања, вежбе и уџбеницки материјал. Могуће је и плаћање у неколико рата.

Издавање дипломе се посебно плаћа ДУЗС-ЦертПерс – овлашћеном националном телу за образовање кадрова у заваривању (АНБ) по цени 600€ у динарској противвредности на дан плаћања по курсу НБС, без ПДВ. Вредност ПДВ је 20%. Сваки полазник на почетку курса склапа уговор са ДУЗС-ЦертПерсом.

Пре почетка курса неопходно је да кандидати доставе поред пријаве, оригинал или оверену фотокопију дипломе о завршеном факултету (школи). Ову документацију потребно је што раније доставити (најкасније 10 до 15 дана пре почетка курса).

Организације и појединци заинтересовани за учешће на курсу треба да пошаљу пријаву е-мејлом или поштом на адресу: Институт „Гоша“, Београд, Милана Ракића 35.

 

Директор Мирко Личина, дипл. маш. инжењер

 

Особа за контакт и обавештења је:

Милан Проколаб, дипл.маш.инг., ИWЕ – Руководилац образовног и развојног центра за заваривање и сродне поступке

Тел: 011/2413422

моб. 064/8389826

Фаx: 011/ 2410-977

e-mail: milan.prokolab@institutgosa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *