ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Огласи - обавештења

ПОЧИЊУ ГЛАВАШЕВИ ДАНИ

dani_stanoja_glavasaУ суботу, првог, и недељу, другог августа, у Глибовцу ће бити одржани „Дани Станоја Главаша 2015“, традиционална манифестација, особена по томе што, осим културно-уметничког програма, садржи и такмичење у такозваном „хајдучком вишебоју“, за титуле харамбаше и младог харамбаше.

Овогодишњи Главашеви дани почињу у суботу у 18 часова, када ће бити одржано књижевно вече ученика ОШ „Станоје Главаш“ и Књижевног клуба 21. У 9 часова је свечано отварање манифестације, а у 22 часа почиње турнир у малом фудбалу.

У недељу, 2. августа, у 8 часова ујутру је Служба у Храму Рођења Пресвете Богородице у Глибовцу, затим, у 10 часова, Културно-уметнички програм, најпре на Тргу код фонтане у Паланци, а затим на Булиним водама. У 12 часова је посета гробу Станоја Главаша, а у 15 часова надметање за титулу младог харамбаше. У 16 часова почиње централни догађај, надметање за титулу харамбаше у дисциплинама: скок у даљ из места, бацање камена с рамена, борба на греди, обарање руку, надвлачење клипка и бацање потковице. У 17 и 30 је проглашење победника, а од 18 часова такмичење у малом фудбалу.

У 19 часова почеће Културно-уметнички програм, а око 22 часа биће одржана финална утакмица турнира у малом фудбалу.

Организатори ове манифестације су Завичајно удружење „Станоје Главаш“ и Савет месне заједнице Глибовац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *