POČINJU GLAVAŠEVI DANI

dani_stanoja_glavasaU subotu, prvog, i nedelju, drugog avgusta, u Glibovcu će biti održani „Dani Stanoja Glavaša 2015“, tradicionalna manifestacija, osobena po tome što, osim kulturno-umetničkog programa, sadrži i takmičenje u takozvanom „hajdučkom višeboju“, za titule harambaše i mladog harambaše.

Ovogodišnji Glavaševi dani počinju u subotu u 18 časova, kada će biti održano književno veče učenika OŠ „Stanoje Glavaš“ i Književnog kluba 21. U 9 časova je svečano otvaranje manifestacije, a u 22 časa počinje turnir u malom fudbalu.

U nedelju, 2. avgusta, u 8 časova ujutru je Služba u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Glibovcu, zatim, u 10 časova, Kulturno-umetnički program, najpre na Trgu kod fontane u Palanci, a zatim na Bulinim vodama. U 12 časova je poseta grobu Stanoja Glavaša, a u 15 časova nadmetanje za titulu mladog harambaše. U 16 časova počinje centralni događaj, nadmetanje za titulu harambaše u disciplinama: skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, borba na gredi, obaranje ruku, nadvlačenje klipka i bacanje potkovice. U 17 i 30 je proglašenje pobednika, a od 18 časova takmičenje u malom fudbalu.

U 19 časova počeće Kulturno-umetnički program, a oko 22 časa biće održana finalna utakmica turnira u malom fudbalu.

Organizatori ove manifestacije su Zavičajno udruženje „Stanoje Glavaš“ i Savet mesne zajednice Glibovac.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.