PROJEKAT „BIRAJ OPORAVAK“

Udruženje Izlazak je hrišćansko dobrotvorno udruženje koje je osnovano radi pružanja pomoći u prevenciji, resocijalizaciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih i halucinogenih sredstava. Promoviše zaštitu ljudskog zdravlja i unapređenje zdravog života. Udruženje je nastalo na inicijativu grupe oporavljenih zavisnika, koji su imali želju da lično iskustvo i pomoć koju su primili, besplatno prenesu dalje onima koji su, zbog specifičnosti problema, diskriminisani i napušteni.
Misija udruženja Izlazak jeste da se kroz programe osnaživanja i podrške zavisnicima, oporavljenim zavisnicima, njihovim porodicama i beskućnicima, pruži pomoć u socijalnom prilagođavanju.

Projekat Biram Oporavak je trogodišnji projekat koji se sprovodi na području Srbije, Bosne i Hercehovine i Crne Gore. Svetska federacija protivv droge (WFAD) je prepoznala da je potražnja za drogama na našim prostorima u konstantnom porastu i kao odgovor na procenu potreba, ponudila je partnerstvo organizacijama Izlazak (SRB), Proslavi Oporavak (BiH) i Preporod (CG), u želji da se na što bolji način i sveobuhvatno adresira problem zavisnosti.
Osnovni cilj projekta je unapređenje usluga za pojedince i porodice koje su pogođene problemom zavisnosti.
Jedan od ciljeva projekta je, takođe, unapređenje saradnje, kao i umrežavanje između svih relevantnih aktera u regionu. Sve to u svrhu pružanja maksimalne podrške zavisnicima u svim fazama procesa oporavka od motivacije i rehabilitacije, do resocijalizacije i reintegracije u društvo.
U svrhu ostvarenja ovih ciljeva, otvoreno je savetovalište i web stranica – – www.biramoporavak.com.

U sklopu savetovališta, putem besplatne i anonimne telefonske linije, osobama i porodicama u problemu zavisnosti, dostupne su informacije o mogućnostima lečenja i rizicima koji nastaju kao posledica zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.
Vi pozovete a mi:
garantujemo anonimnost pri svakom pozivu;
dajemo informacije o štetnostima zloupotrebe droga i mogućnostima ooporavka;
obezbeđujemo direktan pristup savetnicima za problematiku zloupotrebe droga;
procenjujemo potrebe osoba u problemu, pružamo ohrabrujuće informacije, zakazujemo sastanke;
ugovaramo opcije za oporavak shodno potrebi korisnika;
nudimo servise velikog broja lokalnih i regionalnih institucija/centara za oporavak od zavisnosti;
pružamo ličnu podršku tokom celog puta oporavka, od prvog poziva do resocijalizacije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.