ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Огласи - обавештења

ПРОЈЕКАТ „БИРАЈ ОПОРАВАК“

Удружење Излазак је хришћанско добротворно удружење које је основано ради пружања помоћи у превенцији, ресоцијализацији и рехабилитацији зависника од опојних и халуциногених средстава. Промовише заштиту људског здравља и унапређење здравог живота. Удружење је настало на иницијативу групе опорављених зависника, који су имали жељу да лично искуство и помоћ коју су примили, бесплатно пренесу даље онима који су, због специфичности проблема, дискриминисани и напуштени.
Мисија удружења Излазак јесте да се кроз програме оснаживања и подршке зависницима, опорављеним зависницима, њиховим породицама и бескућницима, пружи помоћ у социјалном прилагођавању.

Пројекат Бирам Опоравак је трогодишњи пројекат који се спроводи на подручју Србије, Босне и Херцеховине и Црне Горе. Светска федерација противв дроге (WФАД) је препознала да је потражња за дрогама на нашим просторима у константном порасту и као одговор на процену потреба, понудила је партнерство организацијама Излазак (СРБ), Прослави Опоравак (БиХ) и Препород (ЦГ), у жељи да се на што бољи начин и свеобухватно адресира проблем зависности.
Основни циљ пројекта је унапређење услуга за појединце и породице које су погођене проблемом зависности.
Један од циљева пројекта је, такође, унапређење сарадње, као и умрежавање између свих релевантних актера у региону. Све то у сврху пружања максималне подршке зависницима у свим фазама процеса опоравка од мотивације и рехабилитације, до ресоцијализације и реинтеграције у друштво.
У сврху остварења ових циљева, отворено је саветовалиште и wеб страница – – www.biramoporavak.com.

У склопу саветовалишта, путем бесплатне и анонимне телефонске линије, особама и породицама у проблему зависности, доступне су информације о могућностима лечења и ризицима који настају као последица злоупотребе психоактивних супстанци.
Ви позовете а ми:
гарантујемо анонимност при сваком позиву;
дајемо информације о штетностима злоупотребе дрога и могућностима оопоравка;
обезбеђујемо директан приступ саветницима за проблематику злоупотребе дрога;
процењујемо потребе особа у проблему, пружамо охрабрујуће информације, заказујемо састанке;
уговарамо опције за опоравак сходно потреби корисника;
нудимо сервисе великог броја локалних и регионалних институција/центара за опоравак од зависности;
пружамо личну подршку током целог пута опоравка, од првог позива до ресоцијализације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *