ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Писма читалаца

Гради се пластеник у близини Кудречког језера

7836913Можда је сада излишно да у време беспарице и потпуног сиромаштва Паланчана и Паланке пишем о екологији, али, с обзиром да сам се обраћала локалној комуналној инспекцији, затим Министарству за заштиту животне средине, као и Дирекцији за заштиту вода, а нисам добила никакав одговор, нити реакцију на пријаве…

Ради се о градњи пластеника (и то огромних) мало изнад Кудречког језера. Према правилнику о заштити вода, на 500 метара од површине воде, не сме бити никакве инфраструктуре, а о пољопривредним добрима, где се користе хемикалије и пестициди, да и не говоримо. Међутим, у овој квази-држави, где се слово закона поштује само ако постоји лична корист, никога није занимало то што ће језеро бити затровано, ако се ова идеја појединца (у овом случају гастарбајтера, који само овде може спровести у дело шкодљиву замисао).

Ради личног богаћења појединца, угрожене су генерације и генерације људи, деце, животиња. Бивша сам Паланчанка, али и даље сматрам Паланку за свој дом. Молим Вас да напишете један текст и на ову тему.

Можете поменути и Микуљу, јер групица сиромашних еколошких ентузијаста, тешко опстаје у борби против  необразованих олигарха.

Хвала Вам на стрпљењу!

 

Ивана Савић, Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *