Gradi se plastenik u blizini Kudrečkog jezera

7836913Možda je sada izlišno da u vreme besparice i potpunog siromaštva Palančana i Palanke pišem o ekologiji, ali, s obzirom da sam se obraćala lokalnoj komunalnoj inspekciji, zatim Ministarstvu za zaštitu životne sredine, kao i Direkciji za zaštitu voda, a nisam dobila nikakav odgovor, niti reakciju na prijave…

Radi se o gradnji plastenika (i to ogromnih) malo iznad Kudrečkog jezera. Prema pravilniku o zaštiti voda, na 500 metara od površine vode, ne sme biti nikakve infrastrukture, a o poljoprivrednim dobrima, gde se koriste hemikalije i pesticidi, da i ne govorimo. Međutim, u ovoj kvazi-državi, gde se slovo zakona poštuje samo ako postoji lična korist, nikoga nije zanimalo to što će jezero biti zatrovano, ako se ova ideja pojedinca (u ovom slučaju gastarbajtera, koji samo ovde može sprovesti u delo škodljivu zamisao).

Radi ličnog bogaćenja pojedinca, ugrožene su generacije i generacije ljudi, dece, životinja. Bivša sam Palančanka, ali i dalje smatram Palanku za svoj dom. Molim Vas da napišete jedan tekst i na ovu temu.

Možete pomenuti i Mikulju, jer grupica siromašnih ekoloških entuzijasta, teško opstaje u borbi protiv  neobrazovanih oligarha.

Hvala Vam na strpljenju!

 

Ivana Savić, Beograd

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *