ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Писма читалаца

Писмо председника синдикалне организације у Компанији ДИС

IMG-20160418-WA0015Поштовани,

ја сам Ивица Костић, председник синдикалне организације у Компанији ДИС. Већ две године сам председник синдикалне организације и све време трпим велика малтретирања од стране послодавца, због тога што сам се дрзнуо да оснујем синдикалну организацију у Компанији ДИС. У синдикалну организацију се било учланило 90 запослених и под претњом послодавца да ће сносити разне негативне последице, успели су да ишчлане 90 % запослених, а притисак се и даље наставља, што је све противно Уставу и закону у Републици Србији.

Од оснивања синдикалне организације примам минималну зараду, иако сам пре оснивања синдиката био најбољи радник, што сам и сада по речима директора објеката, а једина замерка мени је што сам председник синдикалне организације. Минималну зараду прима и сваки радник који се учлани у синдикат.

Компанија ДИС од 2011. године не уплаћује доприносе запосленима за пензијско осигурање, што је проверено у ПИО фонду од стране више радника, као и мене.

За све горе наведено поседујем доказе и са тим доказима сам се обраћао надлежним органима – Инспекцији  рада, али без успеха.

 

Ивица Костић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *