Pismo predsednika sindikalne organizacije u Kompaniji DIS

IMG-20160418-WA0015Poštovani,

ja sam Ivica Kostić, predsednik sindikalne organizacije u Kompaniji DIS. Već dve godine sam predsednik sindikalne organizacije i sve vreme trpim velika maltretiranja od strane poslodavca, zbog toga što sam se drznuo da osnujem sindikalnu organizaciju u Kompaniji DIS. U sindikalnu organizaciju se bilo učlanilo 90 zaposlenih i pod pretnjom poslodavca da će snositi razne negativne posledice, uspeli su da iščlane 90 % zaposlenih, a pritisak se i dalje nastavlja, što je sve protivno Ustavu i zakonu u Republici Srbiji.

Od osnivanja sindikalne organizacije primam minimalnu zaradu, iako sam pre osnivanja sindikata bio najbolji radnik, što sam i sada po rečima direktora objekata, a jedina zamerka meni je što sam predsednik sindikalne organizacije. Minimalnu zaradu prima i svaki radnik koji se učlani u sindikat.

Kompanija DIS od 2011. godine ne uplaćuje doprinose zaposlenima za penzijsko osiguranje, što je provereno u PIO fondu od strane više radnika, kao i mene.

Za sve gore navedeno posedujem dokaze i sa tim dokazima sam se obraćao nadležnim organima – Inspekciji  rada, ali bez uspeha.

 

Ivica Kostić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *