ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

35. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка

IMG_3144Доношење Одлуке о завршном буџету Општине Смедеревска Паланка за 2014. годину била је прва тачка дневног реда на 35. заседању СО. Одлуком о буџету Општине за 2014. годину, планирани обим буџетских средстава износио је 968.863.904,00 динара, а остварени приходи и примања су 848,320,150,56 динара, што представља извршење од 87,6 одсто планираног.

Укупни планирани расходи су 968.863.904,00, а њихово остварење је 848,320,150,56, што такође представља 87,6 одсто у односу на план.

Одборници су већином гласова донели Одлуку о завршном буџету Општине Смедеревска Паланка за 2014. годину, а потом и Одлуку о ребалансу буџета за 2015. годину. Због повећаних расхода, а пре свега због обавезе уплате дела средстава за комасацију (коју финансира Република, док је Општина у обавези да обезбеди 30 процената средстава), крчења 250 хектара врзине и премера грађевинског реона у поступку комасације, укупни буџет Општине Смедеревска Паланка за 2015. планиран је на износ од 1.079.618.661,00 динара.

Одборници су такође донели одлуку о изменама и допунама Програма коришћења средстава за пољопривреду у 2015. години, а усвојили су и предлог мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Општине Смедеревска Паланка за 2015. годину.

О поменутим тачкама дневног реда вођена је дискусија, у којој су учествовали одборници, председник и заменик председника Скупштине општине, Славољуб Ђурић и Живко Петровић, начелник Општинске управе и секретар СО. У току расправе, која је на моменте прелазила оквире тачака дневног реда, говорили су и Петар Јелић, заменик председника општине, одборници Миливоје Петровић и Радослав Симић, а Радослав Милојичић Кена, председник Општине, замолио је представнике опозиционе СНС, да не спречавају долазак инвестиција у Смедеревску Паланку:

–  Ја имам само једну молбу, иако знам да она неће уродити плодом, молим све вас из Српске напредне странке у Смедеревској Паланци да престанете да јурите инвеститоре из наше општине – рекао је Милојичић. – Није господо инвестиција на базену моја, не ради то Кена. Та је инвестиција зарад грађана Смедеревске Паланке, ту треба да се запосли 80 људи. Ту треба да се изгради хотел, рехабилитациони центар у коме ће наша деца, која завршавају Медицинску школу, да раде. Треба да буде изграђено седам базена.

Милојичић је подсетио да је планирано да инвеститор уложи три милиона евра у овај посао и да ће то што буде изграђено остати грађанима Општине Смедеревска Паланка.

– Нека десет људи дневно дође у Смедеревску Паланку због те инвестиције, па погледајте колико ће то да значи нашој привреди. Овде ће ти људи сипати гориво, овде ће куповати храну – изјавио је председник Општине и додао да је све у вези са тендером за инвестицију на Кисељаку урађено по закону.

Део седнице обележила је и расправа између некадашњих одборника СНС-а, Ђорђа Мајсторовића и др Бошка Војиновића, и њихових некадашњих страначких колега одборника.

На овој седници СО усвојен је Извештај о раду ЈКП „Пијаце, зеленило и чистоћа“, као и извештај о раду ЈП „Велика Морава“ за 2014. годину.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *