ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

75. седница Општинског већа: ИЗГРАДЊА КОМПЛЕКСА НА КИСЕЉАКУ ПО ЗАКОНУ И НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА

IMG_2273 За време лета, када се на парцелама поред базена буду одвијали радови, Олимпијски базен ће неометано радити, а по завршетку сезоне следи реконструкција и овог спортског објекта – рекао је председник Општине Милојичић

 

 

Као што је и најављено на претходној седници Општинског већа, донета је Одлука о расписивању огласа ради отуђења неизграђеног земљишта у јавној својини Општине Смедеревска Паланка.

Доношењу ове одлуке претходила је процена вештака, на основу које је утврђена почетна цена поменутог земљишта.

Ради се о површни од два хектара, седамдесет један ар и педесет девет квадрата, а укупна процена вредности целокупног земљишта је 81.477 евра, односно 9.787.646 динара. Овај износ биће почетна цена, а даљи поступак биће обављен прикупљањем писмених понуда, у законом одређеној процедури.

– Општина је на овој 75. седници Већа донела одлуку о расписивању огласа ради отуђења неизграђеног земљишта у јавној својини Општине – објаснио је, по завршетку седнице, председник Општине, Радослав Милојичић Кена. – Ради се о парцелама испред Олимпијског базена, на којима би требало да се изгради Спортско-рекреативно-туристички центар, који ће бити у склопу хотела и базена. За разлику од Владе Александра Вучића, ми нећемо поставити рок од 30 или више година, када многи од нас неће ни бити живи, већ ће у наредних месец, до месец и по дана почети радови. Данас смо расписали оглас, прикупљаће се писмене понуде. Драган Милић је, као IMG_2266 (1)начелник Општинске управе, председник комисије. Почетна цена је виша од девет милиона динара. Морам да истакнем да је Општина Смедеревска Паланка – такође за разлику од Владе Србије која је купила хотел на једној нашој планини, па га продала, и изгубила 200.000 евра – да смо ми парцеле купили од приватних лица, за цену од седам милона динара, а почетна цена продаје је већа од девет милиона динара. Зарадићемо минимум два милиона динара. Има више понуђача, тако да ће та цена бити већа од почетне – рекао је председник Општине.

Чланови Већа су, такође донели одлуку да се мини-пич терен, који је изграђен поред базена, премести на другу локацију. За време лета, када се на парцелама поред базена буду одвијали радови, олимпијски базен ће неометано радити, а по завршетку сезоне следи реконструкција и овог спортског објекта, који ће бити у саставу Спортско-рекреативно-туристичког центра на Кисељаку.

Председник Општине је нагласио да ће грађани имати увид у целокупан пројектни материјал, онда када буде одабран најбољи понуђач.

 

 

В. Ђ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *