75. sednica Opštinskog veća: IZGRADNJA KOMPLEKSA NA KISELJAKU PO ZAKONU I NAJKRAĆIM ROKOVIMA

IMG_2273Za vreme leta, kada se na parcelama pored bazena budu odvijali radovi, Olimpijski bazen će neometano raditi, a po završetku sezone sledi rekonstrukcija i ovog sportskog objekta – rekao je predsednik Opštine Milojičić

 

 

Kao što je i najavljeno na prethodnoj sednici Opštinskog veća, doneta je Odluka o raspisivanju oglasa radi otuđenja neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini Opštine Smederevska Palanka.

Donošenju ove odluke prethodila je procena veštaka, na osnovu koje je utvrđena početna cena pomenutog zemljišta.

Radi se o površni od dva hektara, sedamdeset jedan ar i pedeset devet kvadrata, a ukupna procena vrednosti celokupnog zemljišta je 81.477 evra, odnosno 9.787.646 dinara. Ovaj iznos biće početna cena, a dalji postupak biće obavljen prikupljanjem pismenih ponuda, u zakonom određenoj proceduri.

– Opština je na ovoj 75. sednici Veća donela odluku o raspisivanju oglasa radi otuđenja neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini Opštine – objasnio je, po završetku sednice, predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena. – Radi se o parcelama ispred Olimpijskog bazena, na kojima bi trebalo da se izgradi Sportsko-rekreativno-turistički centar, koji će biti u sklopu hotela i bazena. Za razliku od Vlade Aleksandra Vučića, mi nećemo postaviti rok od 30 ili više godina, kada mnogi od nas neće ni biti živi, već će u narednih mesec, do mesec i po dana početi radovi. Danas smo raspisali oglas, prikupljaće se pismene ponude. Dragan Milić je, kao IMG_2266 (1)načelnik Opštinske uprave, predsednik komisije. Početna cena je viša od devet miliona dinara. Moram da istaknem da je Opština Smederevska Palanka – takođe za razliku od Vlade Srbije koja je kupila hotel na jednoj našoj planini, pa ga prodala, i izgubila 200.000 evra – da smo mi parcele kupili od privatnih lica, za cenu od sedam milona dinara, a početna cena prodaje je veća od devet miliona dinara. Zaradićemo minimum dva miliona dinara. Ima više ponuđača, tako da će ta cena biti veća od početne – rekao je predsednik Opštine.

Članovi Veća su, takođe doneli odluku da se mini-pič teren, koji je izgrađen pored bazena, premesti na drugu lokaciju. Za vreme leta, kada se na parcelama pored bazena budu odvijali radovi, olimpijski bazen će neometano raditi, a po završetku sezone sledi rekonstrukcija i ovog sportskog objekta, koji će biti u sastavu Sportsko-rekreativno-turističkog centra na Kiseljaku.

Predsednik Opštine je naglasio da će građani imati uvid u celokupan projektni materijal, onda kada bude odabran najbolji ponuđač.

 

 

V. Đ.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.