ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Новогодишња забава паланачког ПУПС-а одржана у МЗ „Колонија“

IMG_1404– Не заборавимо да су многе ситнице које живот значе у надлежности управо локалних власти, и зато је битно имати снаге да се на ту власт утиче – рекао је, између осталог, у поздравном говору председник Општинског одбора Живан Миловић

 

Општински одбор ПУПС-а у Смедеревској Паланци организовао је за своје чланове и симпатизере новогодишњу забаву, која је одржана у Великој сали МЗ „Колонија“.

Том приликом присутнима се обратио председник ОО ПУПС Живан Миловић, који је нагласио да се одлазећа календарска година поклапа са крајем мандата актуелног Општинског одбора.

-Користим прилику да вас информишем о оном што смо урадили у току године – рекао је Миловић. – Урадили смо много, и ја сам заиста задовољан. Али ћу истаћи две ствари: Прво, превазишли смо затечену ситуацију у којој је ПУПС од стране других организација пензионера доживљаван као супростављена и конкурентска организација, додуше и у ПУПС-у је храњен тај однос, што је потпуно неприродно и ван памети. Више се не гледамо попреко и са задовољством констатујем да је већина пензионера схватила да је ПУПС њихова партија, и да се међусобно гледамо као своји; Друго, пуно смо урадили на развијању свести првенствено код пензионера о неопходности да на већ сутрашњим изборима гласамо, како ја то волим да кажем, ЗА своју партију, а не ПРОТИВ коалиције. Вероватно да и на наредним изборима нећемо ићи самостално. Са киме год да будемо, та коалиција се неће свима допасти. И у томе је замка. Учинићемо све да будемо у коалицији у којој ћемо освојити највише одборничких места. И зато је битно гласати за коалицију, јер што више гласова коалицији, то је и више одборничких места за ПУПС. А колико одборничких места, толика је и снага и шанса да утичемо на многе ствари на локалу. Не заборавимо да су многе ситнице које живот значе у надлежности управо локалних власти, и зато је битно имати снаге да се на ту власт утиче.

Миловић је истакао и активности руководства локалног ПУПС-а у контактима са посланицима своје партије у Скупштини Србије,од којих ће захтевати још енергичније заузимање за финансијском консолидацијом и завођењем реда у финансијском делу – наплата пореза, доприноса…

-Ми пензионери смо подметнули леђа и прихватили да смањењем пензија помогнемо држави у одређеном периоду – рекао је Миловић. – Заузврат смо добили уверавања за увођење реда у финансијске токове, и тиме стварање услова за враћање пензија и плата буџетских корисника. Пошто смо ми своје одрадили, сада је на потезу неко други, и захтеваћемо да и он одради обећано.

У свом поздравном говору Миловић се осврнуо и на околности која ће утицати на начин стицања пензија у будућем периоду.

IMG_1403-Живимо у време старења нације, све мањег наталитета и технолошког напретка који доводи до све мање потребе за радном снагом – рекао је Миловић. – Због тога ће већ наша деца доћи у ситуацију да у нашим годинама не могу да испуне услове за пензију. Због тога ПУПС, као партија социјалне правде, врло озбиљно разматра нов начин организовања пензијско-инвалидског осигурања и ПИО фонда, иза кога треба да стане држава, а којим би била обухваћена и лица која постојећим законским решењима неће моћи да испуне услове за пензију због хроничног недостатка посла.

Честитајући присутнима долазећу Нову годину, Миловић је нагласио да су у протеклој, као и у претходним годинама, носиоци већине послова у оквиру рада Општинског одбора биле даме, којима се посебно захвалио на њиховој активности у извршавању партијских задатака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *