Novogodišnja zabava palanačkog PUPS-a održana u MZ „Kolonija“

IMG_1404– Ne zaboravimo da su mnoge sitnice koje život znače u nadležnosti upravo lokalnih vlasti, i zato je bitno imati snage da se na tu vlast utiče – rekao je, između ostalog, u pozdravnom govoru predsednik Opštinskog odbora Živan Milović

 

Opštinski odbor PUPS-a u Smederevskoj Palanci organizovao je za svoje članove i simpatizere novogodišnju zabavu, koja je održana u Velikoj sali MZ „Kolonija“.

Tom prilikom prisutnima se obratio predsednik OO PUPS Živan Milović, koji je naglasio da se odlazeća kalendarska godina poklapa sa krajem mandata aktuelnog Opštinskog odbora.

-Koristim priliku da vas informišem o onom što smo uradili u toku godine – rekao je Milović. – Uradili smo mnogo, i ja sam zaista zadovoljan. Ali ću istaći dve stvari: Prvo, prevazišli smo zatečenu situaciju u kojoj je PUPS od strane drugih organizacija penzionera doživljavan kao suprostavljena i konkurentska organizacija, doduše i u PUPS-u je hranjen taj odnos, što je potpuno neprirodno i van pameti. Više se ne gledamo popreko i sa zadovoljstvom konstatujem da je većina penzionera shvatila da je PUPS njihova partija, i da se međusobno gledamo kao svoji; Drugo, puno smo uradili na razvijanju svesti prvenstveno kod penzionera o neophodnosti da na već sutrašnjim izborima glasamo, kako ja to volim da kažem, ZA svoju partiju, a ne PROTIV koalicije. Verovatno da i na narednim izborima nećemo ići samostalno. Sa kime god da budemo, ta koalicija se neće svima dopasti. I u tome je zamka. Učinićemo sve da budemo u koaliciji u kojoj ćemo osvojiti najviše odborničkih mesta. I zato je bitno glasati za koaliciju, jer što više glasova koaliciji, to je i više odborničkih mesta za PUPS. A koliko odborničkih mesta, tolika je i snaga i šansa da utičemo na mnoge stvari na lokalu. Ne zaboravimo da su mnoge sitnice koje život znače u nadležnosti upravo lokalnih vlasti, i zato je bitno imati snage da se na tu vlast utiče.

Milović je istakao i aktivnosti rukovodstva lokalnog PUPS-a u kontaktima sa poslanicima svoje partije u Skupštini Srbije,od kojih će zahtevati još energičnije zauzimanje za finansijskom konsolidacijom i zavođenjem reda u finansijskom delu – naplata poreza, doprinosa…

-Mi penzioneri smo podmetnuli leđa i prihvatili da smanjenjem penzija pomognemo državi u određenom periodu – rekao je Milović. – Zauzvrat smo dobili uveravanja za uvođenje reda u finansijske tokove, i time stvaranje uslova za vraćanje penzija i plata budžetskih korisnika. Pošto smo mi svoje odradili, sada je na potezu neko drugi, i zahtevaćemo da i on odradi obećano.

U svom pozdravnom govoru Milović se osvrnuo i na okolnosti koja će uticati na način sticanja penzija u budućem periodu.

IMG_1403-Živimo u vreme starenja nacije, sve manjeg nataliteta i tehnološkog napretka koji dovodi do sve manje potrebe za radnom snagom – rekao je Milović. – Zbog toga će već naša deca doći u situaciju da u našim godinama ne mogu da ispune uslove za penziju. Zbog toga PUPS, kao partija socijalne pravde, vrlo ozbiljno razmatra nov način organizovanja penzijsko-invalidskog osiguranja i PIO fonda, iza koga treba da stane država, a kojim bi bila obuhvaćena i lica koja postojećim zakonskim rešenjima neće moći da ispune uslove za penziju zbog hroničnog nedostatka posla.

Čestitajući prisutnima dolazeću Novu godinu, Milović je naglasio da su u protekloj, kao i u prethodnim godinama, nosioci većine poslova u okviru rada Opštinskog odbora bile dame, kojima se posebno zahvalio na njihovoj aktivnosti u izvršavanju partijskih zadataka.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *