ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана 43. седница Општинског већа

DSC04996На данас одржаној 43. седници Општинског већа утврђен је Предлог Одлуке о ребалансу буџета за 2013. годину, који не подразумева прекорачивање усвојеног буџета за текућу годину.

-Буџет је остао исти, као што је и планирано, милијарду и четири стотине  четири милиона, за текућу 2013. Годину – истакао је председник Општине Радослав Милојичић Кена. – Са одређених конта средства су пребачена на друга конта, извршена је апропријација. На пример, када је реч о средствима Центра за социјални рад, са конта 413 пребацили смо средства на конто 424, или са конта 415, на 424. То значи да су са одређених конта, средства која нису потрошена пребачена на друга конта, а крајњи износ остаје онакав какав је и планиран и усвојен на седници Скупштине општине у октобру ове године. Овај ребаланс биће послат Скупштини општине на усвајање, а седница је планирана за 30. Децембар.

Чланови Већа упознати су и са извештајем Државне ревизорске институције.

-Добили смо од Државне ревизорске институције  извештај за 2012. годину и мислим да можемо да будемо, иако не сто посто, задовољни овим извештајем – прокоментарисао је Милојичић.- Жао ми је свих оних политичких странака које су очекивале да ће у том извештају стајати да се општинско руководство понашало у најмању руку некоректно. Извештај ће добити одборници Скупштине општине, а он ће бити постављен и на сајту Државне ревизорске институције. Понављам, као општинско руководство, ми смо задовољни. Добили смо у неких 11 тачака оно што треба да исправимо, али то су у принципу техничке ствари.

На овој седници утврђен је и Предлог Одлуке о изградњи Плана детаљне регулације гробља Каменац, којим ће, поред осталог, бити омогућено прављење прилазног пута.

На дневном реду било је и утврђивање Предлога Програма коришћења и расподеле средстава буџета Општине за пољопривреду у 2014. години.

-Издвојили смо десет милиона динара за пољопривреду – рекао је Милојичић поводом ове тачке дневног реда. – Планирана су средства за отварање високошколске установе за пољопривреду, прве у нашем региону, а издвојили смо и средства за комасацију, јер смо у обавези да за то обезбедимо део средстава. Комасација ће почети у фебруару наредне године. Изузетно сам задовољан, јер смо ми једина општина јужно од Саве и Дунава која је спремила комплетну документацију, аплицирала и добила средства за комасацију.

Чланови Већа разматрали су и Предлоге програма рада Дома здравља и Апотеке „Здравље“ за 2014. годину, Измене годишњег програма пословања ЈКП „Паланка сервис“ за 2013. и Предлог годишњег програма пословања овог предузећа за наредну годину.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *