Održana 43. sednica Opštinskog veća

DSC04996Na danas održanoj 43. sednici Opštinskog veća utvrđen je Predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2013. godinu, koji ne podrazumeva prekoračivanje usvojenog budžeta za tekuću godinu.

-Budžet je ostao isti, kao što je i planirano, milijardu i četiri stotine  četiri miliona, za tekuću 2013. Godinu – istakao je predsednik Opštine Radoslav Milojičić Kena. – Sa određenih konta sredstva su prebačena na druga konta, izvršena je aproprijacija. Na primer, kada je reč o sredstvima Centra za socijalni rad, sa konta 413 prebacili smo sredstva na konto 424, ili sa konta 415, na 424. To znači da su sa određenih konta, sredstva koja nisu potrošena prebačena na druga konta, a krajnji iznos ostaje onakav kakav je i planiran i usvojen na sednici Skupštine opštine u oktobru ove godine. Ovaj rebalans biće poslat Skupštini opštine na usvajanje, a sednica je planirana za 30. Decembar.

Članovi Veća upoznati su i sa izveštajem Državne revizorske institucije.

-Dobili smo od Državne revizorske institucije  izveštaj za 2012. godinu i mislim da možemo da budemo, iako ne sto posto, zadovoljni ovim izveštajem – prokomentarisao je Milojičić.- Žao mi je svih onih političkih stranaka koje su očekivale da će u tom izveštaju stajati da se opštinsko rukovodstvo ponašalo u najmanju ruku nekorektno. Izveštaj će dobiti odbornici Skupštine opštine, a on će biti postavljen i na sajtu Državne revizorske institucije. Ponavljam, kao opštinsko rukovodstvo, mi smo zadovoljni. Dobili smo u nekih 11 tačaka ono što treba da ispravimo, ali to su u principu tehničke stvari.

Na ovoj sednici utvrđen je i Predlog Odluke o izgradnji Plana detaljne regulacije groblja Kamenac, kojim će, pored ostalog, biti omogućeno pravljenje prilaznog puta.

Na dnevnom redu bilo je i utvrđivanje Predloga Programa korišćenja i raspodele sredstava budžeta Opštine za poljoprivredu u 2014. godini.

-Izdvojili smo deset miliona dinara za poljoprivredu – rekao je Milojičić povodom ove tačke dnevnog reda. – Planirana su sredstva za otvaranje visokoškolske ustanove za poljoprivredu, prve u našem regionu, a izdvojili smo i sredstva za komasaciju, jer smo u obavezi da za to obezbedimo deo sredstava. Komasacija će početi u februaru naredne godine. Izuzetno sam zadovoljan, jer smo mi jedina opština južno od Save i Dunava koja je spremila kompletnu dokumentaciju, aplicirala i dobila sredstva za komasaciju.

Članovi Veća razmatrali su i Predloge programa rada Doma zdravlja i Apoteke „Zdravlje“ za 2014. godinu, Izmene godišnjeg programa poslovanja JKP „Palanka servis“ za 2013. i Predlog godišnjeg programa poslovanja ovog preduzeća za narednu godinu.

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.