Održana deseta sednica SO Smederevska Palanka: PETAR JELIĆ – NOVI ZAMENIK PREDSEDNIKA OPŠTINE

Desetoj sednici SO Smederevska Palanka, kojom je predsedavao Nikola Vučen, prisustvovala su 43 odbornika. Pre rasprave i odlučivanja, u okviru 11 tačaka dnevnog reda, potvrđen je prestanak odborničkog mandata Bojanu Mitiću, sa liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, koji je podneo ostavku.

Socijalistička partija Srbije od ove sednice participiraće u opštinskoj vlasti. Umesto Milice Despotović, dosadašnjeg zamenika predsednika opštine, koja se povukla sa ove funkcije, na predlog predsednika, Toplice Pintorovića, za novog zamenika, tajnim glasanjem, izabran je Petar Jelić, predsednik Opštinskog odbora palanačkih socijalista. Prema Pintorovićevim rečima sa konferencije za štampu održane neposredno posle završetka današnjeg zasedanja lokalnog parlamenta, Slavoljub Đurić (SPS) će biti postavljen za pomoćnika predsednika opštine, a socijalisti će učestvovati u radu Opštinskog veća sa tri svoja člana. Naime, na današnjoj sednici, tajnim glasanjem, odbornici SO razrešili su dosadašnje članove Veća, Marijanu Ljubičić, dr Snežanu Bajović i Bojana Nikosavića, a nova tri člana su socijalisti – Slobodan Pantić, Dejan Jovičić i dr Periša Jovanović.

Na današnjoj sednici doneto je rešenje o prestanku funkcije vršioca dužnosti direktora JKP “Vodovod”, Dušana Vukovića, a za novog v.d. direktora ovog javnog preduzeća izabran je Srđan Borić. Odbornici su potvrdili prestanak funcije v.d. direktora JKP “Pijace, zelenilo i čistoća” Violete Vasiljević, a novi v.d. direktora je Aleksandar Jančić. Takođe, umesto Dragane Đurđević iz JKP “Opštinska groblja”, funkciju v.d. direktora u ovom javnom preduzeću obavljaće ubuduće Nenad Jančić.

Razrešeni su predsednik i član Nadzornog odbora JKP “Pijace, zelenilo i čistoća” (predstavnici osnivača) Violeta Stanković i Nebojša Stevanović, a umesto njih imenovani Nataša Gabrijel i Emil Nikodijević.

Odbornici su razrešli dva dosadašnja člana Mandatsko-imunitetske komisije, na mesto kojih su izabrani Anđela Nevenkić i Zoran Ćosić. Razrešena je dosadašnja, a formirana nova Opštinska izborna komisija, čiji će predsednik biti Danilo Labus, diplomirani pravnik.

Tokom utvrđivanja dnevnog reda i na ovoj sednici došlo je do verbalnih okršaja između predstavnika vlasti i opozicije. Radoslavu Milojičiću, šefu odborničke grupe DS, predsednik Skupštine opštine izrekao je tri opomene, zatim je sednica na kratko prekinuta, a nastavku nisu prisustvovali obornici Demokratske stranke.

Deseta sednica Skupštine opština trajala je nešto duže od pet časova, i završena je oko 15 i 30.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.