ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Одржана десета седница СО Смедеревска Паланка: ПЕТАР ЈЕЛИЋ – НОВИ ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Десетој седници СО Смедеревска Паланка, којом је председавао Никола Вучен, присуствовала су 43 одборника. Пре расправе и одлучивања, у оквиру 11 тачака дневног реда, потврђен је престанак одборничког мандата Бојану Митићу, са листе Александар Вучић – Србија побеђује, који је поднео оставку.

Социјалистичка партија Србије од ове седнице партиципираће у општинској власти. Уместо Милице Деспотовић, досадашњег заменика председника општине, која се повукла са ове функције, на предлог председника, Топлице Пинторовића, за новог заменика, тајним гласањем, изабран је Петар Јелић, председник Општинског одбора паланачких социјалиста. Према Пинторовићевим речима са конференције за штампу одржане непосредно после завршетка данашњег заседања локалног парламента, Славољуб Ђурић (СПС) ће бити постављен за помоћника председника општине, а социјалисти ће учествовати у раду Општинског већа са три своја члана. Наиме, на данашњој седници, тајним гласањем, одборници СО разрешили су досадашње чланове Већа, Маријану Љубичић, др Снежану Бајовић и Бојана Никосавића, а нова три члана су социјалисти – Слободан Пантић, Дејан Јовичић и др Периша Јовановић.

На данашњој седници донето је решење о престанку функције вршиоца дужности директора ЈКП “Водовод”, Душана Вуковића, а за новог в.д. директора овог јавног предузећа изабран је Срђан Борић. Одборници су потврдили престанак фунције в.д. директора ЈКП “Пијаце, зеленило и чистоћа” Виолете Васиљевић, а нови в.д. директора је Александар Јанчић. Такође, уместо Драгане Ђурђевић из ЈКП “Општинска гробља”, функцију в.д. директора у овом јавном предузећу обављаће убудуће Ненад Јанчић.

Разрешени су председник и члан Надзорног одбора ЈКП “Пијаце, зеленило и чистоћа” (представници оснивача) Виолета Станковић и Небојша Стевановић, а уместо њих именовани Наташа Габријел и Емил Никодијевић.

Одборници су разрешли два досадашња члана Мандатско-имунитетске комисије, на место којих су изабрани Анђела Невенкић и Зоран Ћосић. Разрешена је досадашња, а формирана нова Општинска изборна комисија, чији ће председник бити Данило Лабус, дипломирани правник.

Током утврђивања дневног реда и на овој седници дошло је до вербалних окршаја између представника власти и опозиције. Радославу Милојичићу, шефу одборничке групе ДС, председник Скупштине општине изрекао је три опомене, затим је седница на кратко прекинута, а наставку нису присуствовали оборници Демократске странке.

Десета седница Скупштине општина трајала је нешто дуже од пет часова, и завршена је око 15 и 30.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *