ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Отворено писмо директору „Паланачких“ Дејану Црномарковићу Информативне службе Српске напредне странке у Смедеревској Паланци

default-image_6Редакција „Паланачких“ се извињава читаоцима због веома израженог језика мржње у саопштењу Информативне службе Српске напредне странке у Смедеревској Паланци, које следи.

Бес непотписаног аутора, сакривеног иза политичке партије, и напад на законом загарантовано право новинара да има став и квалификује одређене политичке изјаве и догађаје, немамо право да Вам ускратимо.

Шта је следећи потез побеснелих појединаца из ове странке: БЕЈЗБОЛ ПАЛИЦЕ КАО У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ?

(Поједине речи у тексту болдиране су од стране уредништва. Аутентичан текст достављен је и председнику Српске напредне странке Александру Вучићу који је само пре два дана изјавио да су медији у Србији потпуно слободни и да нема притисака на новинаре.)

***

 

Реагујући на садржај текста из пера Дејана Црномарковића, директора  „Паланачких“, под називом „Трули ‘хвалоспев’ паланачких напредњака“, Информативна служба ОО СНС Смедеревска Паланка се извињава најпре у Црномарковићево име (због тако бизарног покушаја да узнемири јавност), а потом и у име читавог ОО СНС Смедеревска Паланка, јер ћемо нашим суграђанима узети неколико минута недељног одмора због:

ОТВОРЕНОГ ПИСМА

ДИРЕКТОРУ „ПАЛАНАЧКИХ“, ДЕЈАНУ ЦРНОМАРКОВИЋУ

Дејане,

свака Вам част!

Паланачка јавност је вечност провела чекајући да доживите новинарски врхунац. Дугогодишње онанисање над несрећном судбином наших суграђана, са Ваше и стране Ваших надређених – уродило је плодом. На Вашу, и несрећу надређених, неконтролисана новинарска ејакулација, вратила вам се директно у лице.

Српска напредна странка јесте отворена за сугестије, а критике су увек добродошле. Нема помена о томе да не прихватамо добронамерни савет, или упућивање на евентуалну грешку. Међутим, када је реч о ОО СНС у Паланци, морамо нагласити јединствени став о штетности Ваших континуираних увреда на наш рачун. Ту недвосмислено говоримо о Вашим непрофесионалним тенденцијама ка урушавању демократских и европских вредности. Такође, мишљења смо да се ругате и традиционалним вредностима нашег народа.

Упознајмо јавност са чињеницама. Пре свега, председник сте ОО СДПС, странке која је у саставу локалног парламента. Никога више не чуди што толико понижавате чланове странке, која је једина опозиција локалној власти. Додаћемо томе и једну малу чињеницу да сте директор „Паланачких“, варошких новина које се делом, а према Закону, финансирају управо из буџета те локалне самоуправе. Дакле, сигурно се не ради о „независним“ варошким новинама. Ви сте још један позамашно плаћени „Гебелс паланачких демократа“, и Ваше су активности финансиране новцем пореских обвезника. У својој бахатости, постали сте језиви и одвратни.

Потом, треба споменути и то да је Информативна служба ОО СНС Смедеревска Паланка, листу чији сте директор, редовно упућивала путем мејла свако званично саопштење. Наш је утисак, а Ви нас демантујте ако грешимо, да сте врло селективни по питању објављивања званичних саопштења. Да ли се, у суштини, ту онда ради о некој врсти цензуре?

До оних који се, коначно, одупиру самовољи Вашег надређеног – наша саопштења проналазе пут. Жао нам је што Вас опет морамо разочарати али – све је више људи који стичу поверење у нас. Ругајте се Ви томе, слободно правите ужасне поделе међу нашим суграђанима, браните нечасне до миле воље. Вама на част!

Српска напредна странка ће ускоро имати прилику да води Паланку путем напретка, а на том путу неће бити места плитком сплеткарењу, удварању и осталим пошастима из времена владавине ДС-а. Претпостављамо да Вама баш то највише смета.

То колико сте, заправо, Ви трули, одражава се у намерном ниподашравању људи на личном нивоу. То је ствар дефицита Вашег интелекта и васпитања. Што се нас тиче, наставите ли да на овај начин пружате јадну подршку још јаднијем општинском руководству, победа напредњака на следећим локалним изборима је још извеснија.

Све најбоље!

 

Информативна служба ОО СНС Смедеревска Паланка

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *