Palanački odbor DS-a prikupio potpise građana za izbornu listu: „SA DEMOKRATSKOM STRANKOM ZA DEMOKRATSKU SRBIJU“

DSC05149Opštinski odbor Demokratske stranke organizovao je, u svojim prostorijama, prikupljanje potpisa za izbornu listu „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“. Izuzetno mnogo žitelja palanačke opštine došlo je da svojim potpisom podrži Demokratsku stranku, pa se u redu, za overu potpisa, čekalo i više časova. U toku prikupljanja potpisa, izjavu za medije dao je član Izbornog štaba DS i predsednik OO DS u Smederevskoj Palanci, Radoslav Milojičić Kena, koji je između ostalog rekao:

-Vidimo da je Demokratska stranka u Srbiji i u Smederevskoj Palanci i dalje jaka – istakao je Milojičić. – Nisu uspeli da je ugase. Narod će progovoriti 16. marta. Narod će dati svoj glas, na osnovu toga da li živi bolje, ili živi lošije. Mišljenje Demokratske stranke i demokratske Srbije je da se mnogo lošije živi nego pre godinu i po dana, da je sve u katastrofalno lošijem stanju.  Dok se profesor Mićunović zalagao za očuvanje Srbije i mir u regionu, Vučić i Nikolić su se zalagali za granice Karlobag – Karlovac – Virovitica. Dok se Zoran Đinđić zalagao za mir i stabilnost, oni su usvajali zakon o informisanju, kojim su ubili Slavka Ćuruviju. Dok se Vlada Mirka Cvetkovića borila za hapšenje kriminalaca i oduzimanje imovine stečene kriminalom, i za završetak saradnje sa haškim tribunalom, oni su pravili demonstracije u kojima su  poginuli građani, u američkoj ambasadi. Mislimo da niko ne može da se promeni za tako kratko vreme. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada. Demokratska stranka je jedini pokretač demokratske Srbije, građanske Srbije, svih građana koji žele mir, stabilnost i prosperitet. Videli smo da nisu uspeli da ućutkaju Demokratsku stranku ni devedesete, nisu uspeli da nas ućutkaju ni dvehiljadite, a neće im to poći za rukom ni 2014. godine. Demokratska stranka je sve jača i jača. Žao mi je što su neki iz Demokratske stranke pristali da budu buzdovan u rukama gospodara Vučića. Demokratska stranka na to nikada neće pristati. Mi naš plan i program nismo menjali od devedesete godine, i za sve za šta smo se zalagali tada, zalažemo se i sada. Mi se zalažemo za ravnopravnost, a oni za autoritarni režim. Mi se zalažemo za slobodu informisanja, a oni su donosili zakone koji guše medije u Srbiji. I danas se u Srbiji šapuće, ali smo sigurni da će demokratska Srbija progovoriti, 16. marta, i reći – stop.

O tome kako će izgledati kampanja Demokratske stranke, Milojičić je rekao:

-Teško da ćemo imati prostor u medijima, jer je Srpska napredna stranka zavela neviđeni teror u oblasti javnog informisanja. Ni jedna izjava demokrata ne može da se vidi. Vidimo da smo svakodnevno u tabloidima, gde se o nama govore stvari koje sigurno nisu tačne. To nije ništa novo. Zoran Đinđić  je za tabloide bio nemački plaćenik, a takođe je bio sumnjiv i Vuk Karadžić, da je i on bio nemački plaćenik, kada je reformisao azbuku. Mi smo navikli na takve napise, jer to traje  već 24 godine. Kampanja ide svojim tokom. Demokratska stranka je imala i mnogo teže periode i sigurno da nećemo pokleknuti. Zato što smo u pravu i zato što demokratska Srbija mora da pobedi. A demokratsku Srbiju može da predvodi samo Demokratska stranka. Demokratska stranka mora biti u Vladi Republike Srbije, ako želimo reforme u pravosudnom sistemu, ako želimo reforme u prosveti, reforme u kulturi, obrazovanju, ako želimo da se ovaj ekonomski kolaps, koji se odigrao za vreme vladavine Aleksandra Vučića, ne ponovi. Oni su zadužili zemlju za 11,5 milijardi evra za samo  dve godine. Sve vlade od dvehiljadite godine nisu toliko zadužile zemlju. Dok mi sada razgovaramo, zemlja je zadužena za novih 11 miliona evra. Spremili su u budžetu za 2014. 600 miliona evra za otpuštanje 60 hiljada radnika. To je 60 hiljada socijalnih slučajeva. Samo Demokratska stranka može reći STOP svemu tome.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.