ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Паланачки одбор ДС-а прикупио потписе грађана за изборну листу: „СА ДЕМОКРАТСКОМ СТРАНКОМ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРБИЈУ“

DSC05149Општински одбор Демократске странке организовао је, у својим просторијама, прикупљање потписа за изборну листу „Са Демократском странком за демократску Србију“. Изузетно много житеља паланачке општине дошло је да својим потписом подржи Демократску странку, па се у реду, за оверу потписа, чекало и више часова. У току прикупљања потписа, изјаву за медије дао је члан Изборног штаба ДС и председник ОО ДС у Смедеревској Паланци, Радослав Милојичић Кена, који је између осталог рекао:

-Видимо да је Демократска странка у Србији и у Смедеревској Паланци и даље јака – истакао је Милојичић. – Нису успели да је угасе. Народ ће проговорити 16. марта. Народ ће дати свој глас, на основу тога да ли живи боље, или живи лошије. Мишљење Демократске странке и демократске Србије је да се много лошије живи него пре годину и по дана, да је све у катастрофално лошијем стању.  Док се професор Мићуновић залагао за очување Србије и мир у региону, Вучић и Николић су се залагали за границе Карлобаг – Карловац – Вировитица. Док се Зоран Ђинђић залагао за мир и стабилност, они су усвајали закон о информисању, којим су убили Славка Ћурувију. Док се Влада Мирка Цветковића борила за хапшење криминалаца и одузимање имовине стечене криминалом, и за завршетак сарадње са хашким трибуналом, они су правили демонстрације у којима су  погинули грађани, у америчкој амбасади. Мислимо да нико не може да се промени за тако кратко време. Вук длаку мења, али ћуд никада. Демократска странка је једини покретач демократске Србије, грађанске Србије, свих грађана који желе мир, стабилност и просперитет. Видели смо да нису успели да ућуткају Демократску странку ни деведесете, нису успели да нас ућуткају ни двехиљадите, а неће им то поћи за руком ни 2014. године. Демократска странка је све јача и јача. Жао ми је што су неки из Демократске странке пристали да буду буздован у рукама господара Вучића. Демократска странка на то никада неће пристати. Ми наш план и програм нисмо мењали од деведесете године, и за све за шта смо се залагали тада, залажемо се и сада. Ми се залажемо за равноправност, а они за ауторитарни режим. Ми се залажемо за слободу информисања, а они су доносили законе који гуше медије у Србији. И данас се у Србији шапуће, али смо сигурни да ће демократска Србија проговорити, 16. марта, и рећи – стоп.

О томе како ће изгледати кампања Демократске странке, Милојичић је рекао:

-Тешко да ћемо имати простор у медијима, јер је Српска напредна странка завела невиђени терор у области јавног информисања. Ни једна изјава демократа не може да се види. Видимо да смо свакодневно у таблоидима, где се о нама говоре ствари које сигурно нису тачне. То није ништа ново. Зоран Ђинђић  је за таблоиде био немачки плаћеник, а такође је био сумњив и Вук Караџић, да је и он био немачки плаћеник, када је реформисао азбуку. Ми смо навикли на такве написе, јер то траје  већ 24 године. Кампања иде својим током. Демократска странка је имала и много теже периоде и сигурно да нећемо поклекнути. Зато што смо у праву и зато што демократска Србија мора да победи. А демократску Србију може да предводи само Демократска странка. Демократска странка мора бити у Влади Републике Србије, ако желимо реформе у правосудном систему, ако желимо реформе у просвети, реформе у култури, образовању, ако желимо да се овај економски колапс, који се одиграо за време владавине Александра Вучића, не понови. Они су задужили земљу за 11,5 милијарди евра за само  две године. Све владе од двехиљадите године нису толико задужиле земљу. Док ми сада разговарамо, земља је задужена за нових 11 милиона евра. Спремили су у буџету за 2014. 600 милиона евра за отпуштање 60 хиљада радника. То је 60 хиљада социјалних случајева. Само Демократска странка може рећи СТОП свему томе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *