Pokret socijalista u Smederevskoj Palanci kolektivno pristupio Demokratskoj stranci

IMG_2527U prostorijama Opštinskog odbora Demokratske stranke u Smederevskoj Palanci, održana je konferencija za medije, povodom kolektivnog pristupanja Opštinskog odbora Pokreta socijalista palanačkim Demokratama.

Medijima su se obratili sada već bivši predsednik Pokreta socijalista u Smederevskoj Palanaci, Slobodan Eskić, i funkcioner Demokratske stranke, predsednik OO DS i predsednik Opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena.

Slobodan Eskić je odluku da pređe u DS obrazložio određenim postupcima najvišeg rukovodstva Pokreta socijalista, ultimatumima i nemogućnošću uspostavljanja dobre komunikacije sa vrhom te stranke. Osim toga, prema Eskićevim rečima,  svaki pokušaj da se uz pomoć vrha stranke i njenog predsednika, Aleksandra Vulina pomogne ugroženim socijalnim grupama, prema Eskićevim rečima, završavao se ćutanjem,odnosno  odsustvom bilo kakve reakcije ministra Vulina i najviših stranačkih organa.

– Mi smo se odlučili da kolektivno istupimo iz članstva u Pokretu Socijalista i da pristupimo Demokratskoj stranci zato što ni do sada nismo u DS videli neprijelja, a ni Demokratska stranka se prema nama nije ponašala kao prema neprijatelju. Zato što smo uvek bili za to da ovom gradu bude bolje – rekao je između ostalog Eskić i objasnio da su svi članovi Opštinskog odbora pristupili DS-u, i da će to uskoro učiniti i drugi članovi ove Stranke, naročito mladi.

Predstavnicima medija obratio se i Radoslav Milojičić Kena:

– Posle Jagodine, posle Petrovca na Mlavi, nastavlja se trend kolektivnog pristupanja Demokratskoj stranci – naglasio je Milojičić. – To nije slučaj samo sa Pokretom socijalista, jer nam pristupaju i iz SDS-a, i iz ostalih stranka, koje vide da je Demokratska stranka jedini beskompromisni borac za demokratiju, da je Demokratska stranka jedina alternativa ovoj nesposobnoj vlasti koju predvodi Aleksandar Vučić, koji je bukvalno uništio privredu, poljoprivredu, celu zemlju.

IMG_2479Predsednik palanačkih Demokrata je dodao kako je jasno da nijedan koalicioni partner ne može da sa SNS-om izgradi bilo kakav drugačiji odnos osim poslušničkog, da se sa Aleksandrom Vučićem ne može uspostaviti nikakav dijalog, i da to potvrđuje Vučićev odnos prema medijima.

– Ja bih poželeo dobrodošlicu novim članovima. U Demokratskoj stranci je suprotstavljanje mišljenja negovana tradicija – rekao je Milojičić.

Na kraju, on je pozvao sve one koji slobodno misle da se Demokratskoj stranci pridruže u borbi, jer Naprednjake niko ne može da pobedi, osim Demokrata.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *