ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Покрет социјалиста у Смедеревској Паланци колективно приступио Демократској странци

IMG_2527У просторијама Општинског одбора Демократске странке у Смедеревској Паланци, одржана је конференција за медије, поводом колективног приступања Општинског одбора Покрета социјалиста паланачким Демократама.

Медијима су се обратили сада већ бивши председник Покрета социјалиста у Смедеревској Паланаци, Слободан Ескић, и функционер Демократске странке, председник ОО ДС и председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена.

Слободан Ескић је одлуку да пређе у ДС образложио одређеним поступцима највишег руководства Покрета социјалистa, ултиматумима и немогућношћу успостављања добре комуникације са врхом те странке. Осим тога, према Ескићевим речима,  сваки покушај да се уз помоћ врха странке и њеног председника, Александра Вулина помогне угроженим социјалним групама, према Ескићевим речима, завршавао се ћутањем,односно  одсуством било какве реакције министра Вулина и највиших страначких органа.

– Ми смо се одлучили да колективно иступимо из чланства у Покрету Социјалиста и да приступимо Демократској странци зато што ни до сада нисмо у ДС видели непријеља, а ни Демократска странка се према нама није понашала као према непријатељу. Зато што смо увек били за то да овом граду буде боље – рекао је између осталог Ескић и објаснио да су сви чланови Општинског одбора приступили ДС-у, и да ће то ускоро учинити и други чланови ове Странке, нарочито млади.

Представницима медија обратио се и Радослав Милојичић Кена:

– После Јагодине, после Петровца на Млави, наставља се тренд колективног приступања Демократској странци – нагласио је Милојичић. – То није случај само са Покретом социјалиста, јер нам приступају и из СДС-а, и из осталих странка, које виде да је Демократска странка једини бескомпромисни борац за демократију, да је Демократска странка једина алтернатива овој неспособној власти коју предводи Александар Вучић, који је буквално уништио привреду, пољопривреду, целу земљу.

IMG_2479Председник паланачких Демократа је додао како је јасно да ниједан коалициони партнер не може да са СНС-ом изгради било какав другачији однос осим послушничког, да се са Александром Вучићем не може успоставити никакав дијалог, и да то потврђује Вучићев однос према медијима.

– Ја бих пожелео добродошлицу новим члановима. У Демократској странци је супротстављање мишљења негована традиција – рекао је Милојичић.

На крају, он је позвао све оне који слободно мисле да се Демократској странци придруже у борби, јер Напредњаке нико не може да победи, осим Демократа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *