ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Светски Дан социјалне правде и Дан СДПС-а: АКЦИЈА „ГЛАС ЗА СОЦИЈАЛНУ ПРАВДУ“

zastava„Глас за социјалну правду” је акција коју ће СДПС организовати на територији Србије, поводом обележавања Светског дана социјалне правде. Овај дан Социјалдемократска партија Србије обележава и као дан странке.

Председница Одбора за социјалну политику и локалне иницијативе Сузана Пауновић подсећа да је Генерална скупштина УН 2007. године 20. фебруар прогласила Светским даном социјалне правде, са циљем стварања једнаких шанси за све.

Акција симболичног назива “Глас за социјалну правду” биће усмерена ка подизању свести локалних власти, са идејом да социјална правда мора бити централно место сарадње свих политичких странака, сваког дана у години, а не само 20. фебруара када се и званично обележава овај дан.

Акција треба да подстакне све локалне самоуправе у Србији да различитим активностима обележе Дан социјалне правде, и на овај начин истакну опредељеност да социјална правда, једнакост и правичност морају постати темељне вредности нашег друштва.

СДПС још једном истиче да посебну друштвену подршку морају имати стари, сиромашне породице, особе са инвалидитетом, деца, жене, Роми, као и избегла и интерно расељена лица.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *