Svetski Dan socijalne pravde i Dan SDPS-a: AKCIJA „GLAS ZA SOCIJALNU PRAVDU“

zastava„Glas za socijalnu pravdu” je akcija koju će SDPS organizovati na teritoriji Srbije, povodom obeležavanja Svetskog dana socijalne pravde. Ovaj dan Socijaldemokratska partija Srbije obeležava i kao dan stranke.

Predsednica Odbora za socijalnu politiku i lokalne inicijative Suzana Paunović podseća da je Generalna skupština UN 2007. godine 20. februar proglasila Svetskim danom socijalne pravde, sa ciljem stvaranja jednakih šansi za sve.

Akcija simboličnog naziva “Glas za socijalnu pravdu” biće usmerena ka podizanju svesti lokalnih vlasti, sa idejom da socijalna pravda mora biti centralno mesto saradnje svih političkih stranaka, svakog dana u godini, a ne samo 20. februara kada se i zvanično obeležava ovaj dan.

Akcija treba da podstakne sve lokalne samouprave u Srbiji da različitim aktivnostima obeleže Dan socijalne pravde, i na ovaj način istaknu opredeljenost da socijalna pravda, jednakost i pravičnost moraju postati temeljne vrednosti našeg društva.

SDPS još jednom ističe da posebnu društvenu podršku moraju imati stari, siromašne porodice, osobe sa invaliditetom, deca, žene, Romi, kao i izbegla i interno raseljena lica.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.