ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Ванредни парламентарни избори: ЖИВКОВИЋ И МИЛОЈИЧИЋ НА ТРИБИНИ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

DSC05248У Дому омладине у Великој Плани одржана је трибина на којој су говорили кандидати за посланике на листи „Са Демократском странком за демократску Србију“, Драгиша Маринковић, Лазар Петровић, Радослав Милојичић Кена и Зоран Живковић, председник Нове странке која је у коалицији са ДС.

После Петровића и Маринковића, који су говорили о лошим потезима актуелне власти и позвали бираче да се 16. марта заврши са таквом политиком, присутнима се обратио Радослав Милојичић  Кена.

-Кажу, што се грбо роди време не исправи. Тако је пре две године рођена једна Влада на непринципијелним основама, Влада чији је лидер Александар Вучић. Влада која је уништила привреду, економију и све животне сфере друштва у коме ми данас, на жалост, живимо. Та Влада је донела само две добре одлуке, прву да саму себе реконструише и другу да саму себе распусти. Александар Вучић је био командант те Владе, као што покушава да буде командант целокупног медијског простора и командант свега што постоји у хемисфери у којој живимо. Међутим, превидео је једну чињеницу, да не може да буде командант нама, да не може да буде командант Демократској странци и њеним коалиционим партнерима јер то није успело Милошевићу деведесетих, јер то није успело никоме двехиљадите. То неће успети ни Вучићу 2014.. Ако ми данас не кажемо доста, као што смо то 24 године уназад говорили, то неће имати ко други да каже. А ми то морамо рећи, у име професора, у име лекара, у име сељака, пољопривредника, у име ауто-лимара… То је наша обавеза, због које смо основани пре 24 године и нећемо погнути главу пред Александром Вучићем. Зоран Ђинђић није сео у крило Слободану Милошевићу, тако да ни ми нећемо да седнемо у крило Александру Вучићу. На жалост, данас се политичка сцена дели на три групације. У једној је Александар Вучић, са тиранима око себе у Српској напредној странци, у другој групацији су све остале странке које желе да седну у крило Александру Вучићу и моле бога да он отвори врата и да их прими у крило, трећа групација смо ми, који никада нећемо сести у крило Александру Вучићу. Бићемо или лидер у власти или лидер у опозицији. Пре само две године, обећали су нам канал Морава – Вардар. Од тог канала нема ништа. Обећали су нам сто милијарди евра инвестиција. Од тога, такође, нема ништа. Обећали су нам гашење стотину владиних агенција. Обећали су нам департизацију. И од тога ништа. Сигуран сам да ће 16. марта Србија да се ослободи страха. Морате да то пренесете вашим пријатељима, вашим рођацима. Поносан сам на сваког демократу који данас има храбрости да дође на било који скуп. Сигуран сам да би Зоран Ђинђић данас био са нама, да би био поносан на нас и да би нас водио да 16. марта гласамо против овог режима – рекао је Милојичић.

DSC05255Зоран Живковић, председник Нове странке, која је са Демократском странком у коалицији, говорио је о митовима и бајкама које шири актуелна власт, о арапским инвестицијама, о каналима, о „херојству“ у Фекетићу, а посебно духовит био је  његов осврт на бајковиту причу о Београду на води.

-Пре неколико дана сетили су се Београда на води. Одлично. Ви сте вероватно одушевљени тиме што ће се градити Београд на води. Па још кад то спојимо са оним каналом, што га ради пријатељ Томе Николића… Неко је направио презентацију Београда на води, која није ни на нивоу идејног пројекта. Неко ко је вешт направио је презентацију нечега што можете да ставите било где. Да то ставите на обалу било које реке, исто би изгледало добро, као тамо. Ту има нешто високо, од 160 метара. Мени личи на минарет. Не, кажу, то је бизнис кула, ту ће бити велики пословни простор. И ту ће бити два милиона квадратних метара, што стамбеног, што пословног простора. Радови, кажу, почињу крајем марта ове године. Тамо где је ово замишљено да буде, сада се налази железничка станица. За њено премештање је потребно једно три године, чак и под условом да је све готово, да је Прокоп станица завршена. Треба три године да се помери све што је тамо, јер ту није само станица, него и део за формирање композиција, и технички део за поправке. Само неко да пита те заступнике владавине права – како је могуће да започну радови, ако то није део генералног урбанистичког плана? Нема ни плана детаљне регулације. А после свега тога, још треба да се добије дозвола за градњу. Осим наведеног, они имају још један мали проблем. Ако праве објекат од два милиона метара квадратних, коме ће то да продају. Каже Вучић, познати људи ће то да купе. Вероватно Шарић или неки такав познат човек. Али, за толико стамбеног и пословног простора по нашим законима, морате да направите, на сваких 50 кавадрата, једно паркинг место. Значи, треба да се направи гаража за 40.000 возила. Волео бих да ми неко покаже, на том простору, како ће то да направи. Можда да се гаража за Београд на води прави у Великој Плани, пошто овде има слободног простора. Дакле, Београд на води је једна бајка. Неко треба да га ухвати за уво и каже: пробуди се дечко!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *