Vanredni parlamentarni izbori: ŽIVKOVIĆ I MILOJIČIĆ NA TRIBINI U VELIKOJ PLANI

DSC05248U Domu omladine u Velikoj Plani održana je tribina na kojoj su govorili kandidati za poslanike na listi „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, Dragiša Marinković, Lazar Petrović, Radoslav Milojičić Kena i Zoran Živković, predsednik Nove stranke koja je u koaliciji sa DS.

Posle Petrovića i Marinkovića, koji su govorili o lošim potezima aktuelne vlasti i pozvali birače da se 16. marta završi sa takvom politikom, prisutnima se obratio Radoslav Milojičić  Kena.

-Kažu, što se grbo rodi vreme ne ispravi. Tako je pre dve godine rođena jedna Vlada na neprincipijelnim osnovama, Vlada čiji je lider Aleksandar Vučić. Vlada koja je uništila privredu, ekonomiju i sve životne sfere društva u kome mi danas, na žalost, živimo. Ta Vlada je donela samo dve dobre odluke, prvu da samu sebe rekonstruiše i drugu da samu sebe raspusti. Aleksandar Vučić je bio komandant te Vlade, kao što pokušava da bude komandant celokupnog medijskog prostora i komandant svega što postoji u hemisferi u kojoj živimo. Međutim, prevideo je jednu činjenicu, da ne može da bude komandant nama, da ne može da bude komandant Demokratskoj stranci i njenim koalicionim partnerima jer to nije uspelo Miloševiću devedesetih, jer to nije uspelo nikome dvehiljadite. To neće uspeti ni Vučiću 2014.. Ako mi danas ne kažemo dosta, kao što smo to 24 godine unazad govorili, to neće imati ko drugi da kaže. A mi to moramo reći, u ime profesora, u ime lekara, u ime seljaka, poljoprivrednika, u ime auto-limara… To je naša obaveza, zbog koje smo osnovani pre 24 godine i nećemo pognuti glavu pred Aleksandrom Vučićem. Zoran Đinđić nije seo u krilo Slobodanu Miloševiću, tako da ni mi nećemo da sednemo u krilo Aleksandru Vučiću. Na žalost, danas se politička scena deli na tri grupacije. U jednoj je Aleksandar Vučić, sa tiranima oko sebe u Srpskoj naprednoj stranci, u drugoj grupaciji su sve ostale stranke koje žele da sednu u krilo Aleksandru Vučiću i mole boga da on otvori vrata i da ih primi u krilo, treća grupacija smo mi, koji nikada nećemo sesti u krilo Aleksandru Vučiću. Bićemo ili lider u vlasti ili lider u opoziciji. Pre samo dve godine, obećali su nam kanal Morava – Vardar. Od tog kanala nema ništa. Obećali su nam sto milijardi evra investicija. Od toga, takođe, nema ništa. Obećali su nam gašenje stotinu vladinih agencija. Obećali su nam departizaciju. I od toga ništa. Siguran sam da će 16. marta Srbija da se oslobodi straha. Morate da to prenesete vašim prijateljima, vašim rođacima. Ponosan sam na svakog demokratu koji danas ima hrabrosti da dođe na bilo koji skup. Siguran sam da bi Zoran Đinđić danas bio sa nama, da bi bio ponosan na nas i da bi nas vodio da 16. marta glasamo protiv ovog režima – rekao je Milojičić.

DSC05255Zoran Živković, predsednik Nove stranke, koja je sa Demokratskom strankom u koaliciji, govorio je o mitovima i bajkama koje širi aktuelna vlast, o arapskim investicijama, o kanalima, o „herojstvu“ u Feketiću, a posebno duhovit bio je  njegov osvrt na bajkovitu priču o Beogradu na vodi.

-Pre nekoliko dana setili su se Beograda na vodi. Odlično. Vi ste verovatno oduševljeni time što će se graditi Beograd na vodi. Pa još kad to spojimo sa onim kanalom, što ga radi prijatelj Tome Nikolića… Neko je napravio prezentaciju Beograda na vodi, koja nije ni na nivou idejnog projekta. Neko ko je vešt napravio je prezentaciju nečega što možete da stavite bilo gde. Da to stavite na obalu bilo koje reke, isto bi izgledalo dobro, kao tamo. Tu ima nešto visoko, od 160 metara. Meni liči na minaret. Ne, kažu, to je biznis kula, tu će biti veliki poslovni prostor. I tu će biti dva miliona kvadratnih metara, što stambenog, što poslovnog prostora. Radovi, kažu, počinju krajem marta ove godine. Tamo gde je ovo zamišljeno da bude, sada se nalazi železnička stanica. Za njeno premeštanje je potrebno jedno tri godine, čak i pod uslovom da je sve gotovo, da je Prokop stanica završena. Treba tri godine da se pomeri sve što je tamo, jer tu nije samo stanica, nego i deo za formiranje kompozicija, i tehnički deo za popravke. Samo neko da pita te zastupnike vladavine prava – kako je moguće da započnu radovi, ako to nije deo generalnog urbanističkog plana? Nema ni plana detaljne regulacije. A posle svega toga, još treba da se dobije dozvola za gradnju. Osim navedenog, oni imaju još jedan mali problem. Ako prave objekat od dva miliona metara kvadratnih, kome će to da prodaju. Kaže Vučić, poznati ljudi će to da kupe. Verovatno Šarić ili neki takav poznat čovek. Ali, za toliko stambenog i poslovnog prostora po našim zakonima, morate da napravite, na svakih 50 kavadrata, jedno parking mesto. Znači, treba da se napravi garaža za 40.000 vozila. Voleo bih da mi neko pokaže, na tom prostoru, kako će to da napravi. Možda da se garaža za Beograd na vodi pravi u Velikoj Plani, pošto ovde ima slobodnog prostora. Dakle, Beograd na vodi je jedna bajka. Neko treba da ga uhvati za uvo i kaže: probudi se dečko!

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.