ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ЗРАКЕ ПРОШЛОСТИ (приредио: Драгољуб Јанојлић)

Прелиставамо „Мале новине“ Пере Тодоровића: СЛОН ЈУМБО ВИЗИТИРА ЏЕПОВЕ ПУБЛИКЕ

-„Слон  – кесарош  – то  је нешто што се не може сваки дан чути ни видети“- пише овај дневни лист

„Мале новине“, дневни лист за свакога,  на својим  страницама доносио је редовно и смесице, занимљиве текстове  за забаву. Тако ће објавити текст о једном слону – кесарошу, „а то је нешто што се не може сваки дан чути ни видети“- предочило је уредништво читалачкој публици.

„У Клебертовој менажерији био је пре две године један млад слон, који се одазивао на лепо име Јумбо и који се толико испрактицирао да својим рилом визитира џепове публике која је дошла да га види“ – пишу „Мале новине“.

„Једнога дана лепо“ – наставља непотписани аутор текста – „Јумбо смаче  портмоне једном банкару из џепа и у часу га сподби у чељусти. На вику посетиоца притрча чувар и једва, с муком,  ослободи новчаник из слонових чељусти.“

У том отимању новчаник се отворио и новчанице су се расуле по земљи. Међутим, слон Јумбо није одустајао од своје кесарошке страсти и „очас својим рилом придиже ове банкноте по 50 лира са земље и све их прогута.“

И тако „банкноте пропадоше а оштећени се обрати суду , јер му  дође скупа панорама за 100 лира и тако мораде Клеберт да добро запамти кесарошки занат свог омиљеног слона.

Приређује: Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *