Neprijatna situacija na dodeli nagrada: POZNATI PISAC SE OGRADIO OD PRISUSTVA NIKOLIĆA

TSex4JUOvogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je danas u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao njegovu politiku.

– Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku, rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za N1, povodom ograđivanja ovogodišnjeg dobitnika nagrade za Najbolju knjigu Filipa Davida od njegovog prisustva u Narodnoj biblioteci, da “za to nije bilo potrebno ni hrabrosti ni vaspitanja”.

Nagradu mu je uručio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković, dok je direktorki Biblioteke grada Beograda Jasmini Ninkov nagradu za doprinos u bibliotekarstvu “Janko Šafarik” uručio predsednik Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas na Centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige da NBS neumorno gradi lepu sliku Srbije u svetu ne zaboravljajući pritom stalnu komunikaciju sa svojim korisnicima.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da je uveren da kultura ne bira strane i da pripada svima i da zato treba pažljivo birati reči koje se izgovaraju u Narodnoj biblioteci Srbije.

Narodna biblioteka Srbije danas je proslavila dan te ustanove i Nacionlni dan knjige, 28. februar.

 

(Preuzeto: BETA)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.