ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

Непријатна ситуација на додели награда: ПОЗНАТИ ПИСАЦ СЕ ОГРАДИО ОД ПРИСУСТВА НИКОЛИЋА

TSex4JUОвогодишњи добитник награде за Најбољу књигу у мрежи јавних библиотека у Србији Филип Давид примио је данас у Народној библиотеци то признање, али се и оградио од присуства председника Србије Томислава Николића рекавши да никада није подржавао његову политику.

– Морам да се оградим од присуства Томислава Николића. Поштујући институцију председника, ја од 90-их не подржавам његову политику, рекао је Давид у обраћању присутнима на прослави Дана Народне библиотеке Србије.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је за Н1, поводом ограђивања овогодишњег добитника награде за Најбољу књигу Филипа Давида од његовог присуства у Народној библиотеци, да “за то није било потребно ни храбрости ни васпитања”.

Награду му је уручио управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић, док је директорки Библиотеке града Београда Јасмини Нинков награду за допринос у библиотекарству “Јанко Шафарик” уручио председник Николић.

Председник Србије Томислав Николић рекао је данас на Централној манифестацији поводом обележавања Дана Народне библиотеке и Националног дана књиге да НБС неуморно гради лепу слику Србије у свету не заборављајући притом сталну комуникацију са својим корисницима.

Министар културе и информисања Иван Тасовац рекао је да је уверен да култура не бира стране и да припада свима и да зато треба пажљиво бирати речи које се изговарају у Народној библиотеци Србије.

Народна библиотека Србије данас је прославила дан те установе и Национлни дан књиге, 28. фебруар.

 

(Преузето: БЕТА)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *