ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДРУГИ ПИШУ

Рамбо Амадеус: Тома и Вучић су огледало српског народа

7923286925599065641deb211687138_w640-Нити власт може да буде гора од свог народа, нити боља. Зато никада проблем није власт, него карактер појединца -рекао је певач

 

Рамбо Амадеуса каже да су у својим песмама не бави одређеним појединцима, већ да су појединци на власти само дијагноза друштвеног и сваког другог тренутка у којем живимо.

-Зато су они и небитни. Али, важан је менталитет људи. А менталитет је као неки темељ, кућу можете префарбати, заменити цигле, ставита нова шкура, али темељ остаје. То мене занима, и ја заправо о том нашем менталитету певам, за који ми се чини да има шансу да се мало промени на набоље. И то уз помоћ интернета, Фејсбука, друштвених мрежа, од њих деца добијају мало више неконтролисаних информација, што је добро. Јер родитељи највише успоравају њихов развој, они желе да њихова деца личе на њих, и онда их ограничавају у свему.

Он је истакао да је власт „увек била и остаће, само огледало народа“.

-Мило је на власти у Црној Гори, јер највише личи на црногорски народ. Црногорски народ може да се огледа у њему, да тачно види свој одраз. Тома и Вучић су огледало српског народа, њихова „слика и прилика“, и то је просто тако. Нити власт може да буде гора од свог народа, нити боља. Зато никада проблем није власт, него карактер појединца, и зато ја у својим песмама, заправо, не говорим против власти, већ о нама и о нашим ограничењима и грешкама у карактеру. Оног секунда кад народ, рецимо, буде личио на мене, а ја на народ, онда ће се можда нешто и променити – рекао је Амадеус.

Он је оценио да је највећи проблем нашег менталитета вера у загробни живот.

-Овде људи слепо верују да ће живети негде „горе“, и онда овоземаљски живот не схватају довољно озбиљно, и некако нису много ангажовани око њега. Просто пуштају да их вода носи. Добро у нашем менталитету је то што људи нису много амбициозни, али онда када племенити људи нису много амбициозни, онда се, нажалост, дозвољава овим примитивним, неплеменитим, да они своје амбиције остварују. Тако ми имамо једно друштво које је карикатура, у коме су најпримитивнији остварили своје амбиције, а племенити нису ни смислили шта би – рекао је певач.

 

(Преузето: Вијести.ме)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *