Izlet za najbolje učenike u OŠ „Radomir Lazić“

Ponos nase skole na IZLETU (17)U petak, 1. jula Osnovna škola „Radomir Lazić“ organizovala je nagradni izlet za najbolje i najuspešnije učenike. Na izlet su putovali učenici koji su ostvarili plasmane na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, kao i odlični učenici osmog razreda. Ukupno je na izlet putovalo 40 učenika u pratnji sedam nastavnika i direktora škole. Ove godine za nagradni izlet odabran je Beograd.

Prva stanica bio je Dvorski kompleks Kraljevske porodice Karađorđević. U Ponos nase skole na IZLETU (41)organizaciji Udruženja „Kraljevina Srbija“ i predsednika Opštinskog odbora u Smederevskoj Palanci Saše Stanisavljevića upriličen je dvočasovni obilazak. Učenici i njihovi nastavnici obišli su i Kraljev i Beli dvor i upoznali se sa istorijatom kompleksa. Kroz kompleks nas je vodio i o njemu govorio gospodin Andrija Šošić, član Upravnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija.

Potom se išlo u Hram posvećen prvom učitelju Svetom Savi, a nakon toga na izložbu Ponos nase skole na IZLETU (162)„Pupin- od fizičke ka duhovnoj realnosti“ u Istorijskom muzeju Srbije. Gde je o delu ovog velikana govorila koautorka izložbe Aleksandra Ninković Tašić.

Posle kraćeg odmora na Kalemegdanu završna tačka na ovom zanimljivom i poučnom izletu bila je Avala, tačnije Avalski toranj.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.