ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Излет за најбоље ученике у ОШ „Радомир Лазић“

Ponos nase skole na IZLETU (17)У петак, 1. јула Основна школа „Радомир Лазић“ организовала је наградни излет за најбоље и најуспешније ученике. На излет су путовали ученици који су остварили пласмане на општинским, окружним и републичким такмичењима, као и одлични ученици осмог разреда. Укупно је на излет путовало 40 ученика у пратњи седам наставника и директора школе. Ове године за наградни излет одабран је Београд.

Прва станица био је Дворски комплекс Краљевске породице Карађорђевић. У Ponos nase skole na IZLETU (41)организацији Удружења „Краљевина Србија“ и председника Општинског одбора у Смедеревској Паланци Саше Станисављевића уприличен је двочасовни обилазак. Ученици и њихови наставници обишли су и Краљев и Бели двор и упознали се са историјатом комплекса. Кроз комплекс нас је водио и о њему говорио господин Андрија Шошић, члан Управног одбора Удружења Краљевина Србија.

Потом се ишло у Храм посвећен првом учитељу Светом Сави, а након тога на изложбу Ponos nase skole na IZLETU (162)„Пупин- од физичке ка духовној реалности“ у Историјском музеју Србије. Где је о делу овог великана говорила коауторка изложбе Александра Нинковић Ташић.

После краћег одмора на Калемегдану завршна тачка на овом занимљивом и поучном излету била је Авала, тачније Авалски торањ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *