ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Новости из Института „Гоша“

daf014f465bd4424e656b8a2a5510de9Заједничка седница Одбора металске и електроиндустрије и Одбора рудника метала и металургије, била је прилика да Институт „Гоша“ одржи презентацију на тему „Истраживање и оптимизација технолошких и функционалних перформанси вентилационог млина Термоелектране Костолац Б-2“.

Презентацију је реализовао, са својим сарадницима, др Борис Катавић, виши научни сарадник Института „Гоша“ из Београда, 18. децембра прошле године, у Привредној комори Србије. Седницом је председавао председник Одбора рудника метала и металургије, господин Ацо Илић.

Др Борис Катавић је изложио своју презентацију пројеката и захвалио се на разумевању Привредној комори Србије и секретару Удружења господину Љубиши Обрадовићу, на могућности да испред Института „Гоша“ прикаже пројекат који је креација домаће памети, од идеје до извођења.

Пројекат ТР 34028 је финансиран од стране Министарства за просвету, науку  и технолошки развој Владе  Републике Србије, а реализацију спроводи Институт „Гоша“ у периоду 2011.- 2015.

Поред многобројних еминентних привредника из читаве земље, представника медија и стручне јавности, презентацији је присуствовао и господин Душан Лазић, секретар Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Скупштине Србије, као и вршилац дужности директора Института „Гоша“, господин Мирко Личина.

У Центру за обуку заваривача Института „Гоша“ у Смедеревској Паланци, који је део Института „Гоша“ са седиштем у Београду, ових дана се групи младих из Нове Вароши придружила још петорица младића, узраста од 19 до 30 година, који долазе из Ужица, и ту ће остати на обуци укупно 60 дана.

Они ће проћи обуку за заваривање за поступке 135 МАГ и 111 РЕЛ, а по завршетку курса, како је и предвиђено пројектом сви ће добити посао у фирми „Јединство – Металоградња“ из Ужица. Пројекат под називом „Партнерством до посла за младе“ финансира Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије и он се реализује од 1. новембра 2014. до краја фебруара текуће године. Руководилац пројекта је госпођа Гордана Савић.

 

Зорица Матић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *