ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Подељени поклон-пакетићи Хуманитарне организације „Адра“: РАДОСТ ЗА 50 МАЛИШАНА

IMG_1796-Градско позориште извело пригодну представу и обезбедило Деда Мраза

 

И ове године, уочи новогодишњих празника, Хуманитарна организација „Адра“ из Немачке и Центар за социјални рад у Смедеревској Паланци, поделом поклон-пакетића, обрадовали су децу лишену родитељског старања. Њих педесеторо у фоајеу Градског позоришта, пошто су претходно гледали пригодну представу, добило је пакете  са поклонима које су за њих у протеклих 360 дана сакупљала деца Немачке.

Према речима представника ове хуманитарне организације Филипа Стојановића, пакете из Немачке примиће 6.000 деце у Србији. Акција сакупљања поклона у Немачкој текла је под слоганом „Деца поможу деци“.

IMG_1810-Окупили смо се вечерас овде да деци лишеној родитељског старања улепшамо  претпразничне дане – рекла је пред саму поделу пакетића Слађана Црномарковић, директор Центра за социјални рад у Смедеревској Паланци. – „Адра“, наш вишегодишњи донатор, обезбедила је пакетиће за децу, а Градско позориште представу и Деда Мраза. Остаје да се захвалимо свима њима, као и нашој хранитељици Биљани Живковић која је са својим суграђанима  у Кусатку организовала прикупљање пакетића, а наменили смо их деци која се налазе у лошој материјалној ситуацији. У овој акцији помогли су јој Приватно предузеће „Голд“, Пољопривредна апотека, Дом здравља, Вртић „Сунце“ и Основна школа „Брана Јефтић“, сви из Кусатка. Ове године је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сарадњи са „Меркатором“ обезбедило пакетиће за децу старости до 10 година која су без родитељског старања и пакете хемије за старе особе кориснике услуге „Помоћ у кући“, у сарадњи са Невладином организацијом „Кораци“ из Тополе.

 

IMG_1809IMG_1807

Д.Ј.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *