ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине у новогодишњој посети „Пужу“

Деци која користе услуге Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју и аутистичне особе, данас су уручени новогодишњи пакетићи, дар Општине Смедеревска Паланка.

 

DSC05038На свечаности, уприличеној у Дневном боравку „Пуж“, пакетиће је деци уручио Радослав Милојичић Кена, председник Општине.

-Докле год обављам посао председника Општине, залагаћу се да Дневни боравак „Пуж“ функционише у нашој локалној заједници – нагласио је Милојичић. – Нажалост, нема много локалних самоуправа које имају овакав дневни боравак. Деци са посебним потребама треба омогућити да, дневно, имају све што је неопходно, и она не смеју да буду запостављена. Ово је мали корак који је учинила локална самоуправа, али је за децу значајан.

Директорка Центра за социјални рад, чији саставни део је „Пуж“, Слађана Црномарковић, одговарајући на питања новинара, потврдила је да ће, упркос кризи, Дневни боравак несметано радити и током наредне године.

-Очекујемо да ће функционисање бити несметано, мораћемо, додуше, да извршимо неке корекције, у складу са новонасталим околностима, али сам уверена да ћемо превазићи све проблеме – изјавила је директорка Центра, нагласивши да многи наши суграђани, током године, на различите начине, у складу са својим могућностима, дарују Дневни боравак. – Највећи број наших суграђана уручује поклоне баш уочи новогодишњих празника, што нас посебно радује. Јуче је удружење „Адра“ даривало пакетиће за кориснике „Пужа“ и децу из хранитељских породица, а Културни центар је даровао извођење дечије представе. Такође, наша хранитељица Биљана, из Кусатка, организовала је са децом из Предшколске установе и Основне школе у Кусатку сакупљање играчака и слаткиша за наше кориснике, а најавиле су се и политичке странке, које ће даривати пакетиће.

Сања Ђорђевић, непосредни руководилац Дневног боравка „Пуж“, такође је, путем медија, захвалила свим дародавцима.

-Када се приближава Нова година и божићни празници, у Дневном боравку је посебно весело каже Ђорђевић. – Многи наши суграђани дођу да нас обрадују. Председник Општине и локална самоуправа су увек са нама, током целе године, а пред Нову годину посебно развеселе децу новогодишњим пакетићима, тако да је код нас, у „Пужу“ свечано, празнично расположење.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *