Predsednik Opštine u novogodišnjoj poseti „Pužu“

Deci koja koriste usluge Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju i autistične osobe, danas su uručeni novogodišnji paketići, dar Opštine Smederevska Palanka.

 

DSC05038Na svečanosti, upriličenoj u Dnevnom boravku „Puž“, paketiće je deci uručio Radoslav Milojičić Kena, predsednik Opštine.

-Dokle god obavljam posao predsednika Opštine, zalagaću se da Dnevni boravak „Puž“ funkcioniše u našoj lokalnoj zajednici – naglasio je Milojičić. – Nažalost, nema mnogo lokalnih samouprava koje imaju ovakav dnevni boravak. Deci sa posebnim potrebama treba omogućiti da, dnevno, imaju sve što je neophodno, i ona ne smeju da budu zapostavljena. Ovo je mali korak koji je učinila lokalna samouprava, ali je za decu značajan.

Direktorka Centra za socijalni rad, čiji sastavni deo je „Puž“, Slađana Crnomarković, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdila je da će, uprkos krizi, Dnevni boravak nesmetano raditi i tokom naredne godine.

-Očekujemo da će funkcionisanje biti nesmetano, moraćemo, doduše, da izvršimo neke korekcije, u skladu sa novonastalim okolnostima, ali sam uverena da ćemo prevazići sve probleme – izjavila je direktorka Centra, naglasivši da mnogi naši sugrađani, tokom godine, na različite načine, u skladu sa svojim mogućnostima, daruju Dnevni boravak. – Najveći broj naših sugrađana uručuje poklone baš uoči novogodišnjih praznika, što nas posebno raduje. Juče je udruženje „Adra“ darivalo paketiće za korisnike „Puža“ i decu iz hraniteljskih porodica, a Kulturni centar je darovao izvođenje dečije predstave. Takođe, naša hraniteljica Biljana, iz Kusatka, organizovala je sa decom iz Predškolske ustanove i Osnovne škole u Kusatku sakupljanje igračaka i slatkiša za naše korisnike, a najavile su se i političke stranke, koje će darivati paketiće.

Sanja Đorđević, neposredni rukovodilac Dnevnog boravka „Puž“, takođe je, putem medija, zahvalila svim darodavcima.

-Kada se približava Nova godina i božićni praznici, u Dnevnom boravku je posebno veselo kaže Đorđević. – Mnogi naši sugrađani dođu da nas obraduju. Predsednik Opštine i lokalna samouprava su uvek sa nama, tokom cele godine, a pred Novu godinu posebno razvesele decu novogodišnjim paketićima, tako da je kod nas, u „Pužu“ svečano, praznično raspoloženje.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.