ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Преговарачка поглавља – 35 корака Србије ка ЕУ

!cid_image002_png@01CDFFBFИнформациони центар Европске уније (ЕУИЦ) објавио је брошуру „Преговарачка поглавља – 35 корака ка Европској унији“. Брошура је доступна на сајту ЕУИЦ-а, на следећој адреси:

http://euinfo.rs/services/publications.html.

У уводнику брошуре, шеф Делегације Европске уније у Србији, амбасадор Мајкл Девенпорт, навео је:

„Издавање ове брошуре поклапа се са одржавањем Прве међувладине конференције између Европске уније и Србије, 21. јануара 2014. године, што формално означава почетак приступних преговора. Ти преговори одређују како и када ће Србија усвојити правне тековине Европске уније (acquis communaitaire) како би могла да се придружи Европској унији. Надам се да ће вам ова брошура помоћи да се снађете у „свету“ преговора и правних тековина Европске уније, који ће од сада за грађане Србије бити од велике важности.

Сада се у историјском процесу мирног уједињавања европског континента отвара ново поглавље. Стабилна, модерна, демократска и напредна Србија у Европској унији је циљ који треба да нас све уједини.

Преговори су захтевни и праведни. Србија ће бити у могућности да покаже своју посвећеност нашим заједничким вредностима, политикама и стандардима, као и владавини закона и поштовању једнакости и основних права. Европска унија и њене државе чланице наставиће да пружају финансијску помоћ како би помогле Србији да се припреми за преузимање и ефикасно спровођење обавеза које са собом носи пуноправно чланство.

Пред свима нама је пуно посла. Рачунам на подршку српских власти, грађана и цивилног друштва да све своје снаге уложе у неопходне промене и реформе, и на тај начин учине успешним европски пројекат Србије“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *