ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

IN MEMORIAM

ПРИЈАТЕЉИ И САРАДНИЦИ ОПРОСТИ ЛИ СЕ ОД ЗЛАТАНА БЕЋИЋА

IMG_9981Ниси био конфликтан, тихо си ишао кроз живот. Прерано си нас напустио. Нека ти је вечна слава и хвала – рекао је, опраштајући се од професора Бећића, Славољуб Ђурић

У великој сали СО Смедеревска Паланка одржана је комеморативна седница, поводом трагичне смрти професора Златана Бећића, одборника Скупштине општине Смедеревска Паланка.

Секретар Скупштине општине, Слађана Мрвовић, у име општинског руководства, позвала је присутне – пријатеље, страначке другове и сараднике Златана Бећића, раднике општинске управе – да минутом ћутања одају почаст трагично преминулом одборнику.

IMG_9994

Од преминулог професора опростио се његов дугогодишњи политички партнер, Славољуб Ђурић: – Шта рећи у овом тешком моменту, осим – чудни су путеви Господњи и сви смо ми овде само пролазници. Често – што омркне не осване, што осване не омркне. Али, друже Бецо, прерано си нас оставио. Упознали смо се пре нешто више од осам година, и то баш у политици. И одмах након избора постали смо блиски сарадници. Шта рећи у овом моменту? Био си частан и одан друг и пријатељ. Увек си имао добре идеје и предлоге, посебно на подручју образовања, где си највише био ангажован. Некада су жеље биле оствариве, често нису, јер времена су била тешка, а жеље су биле велике. У тим тренуцима, када ниси могао да урадиш што си желео, оборио би главу, уздахнуо и рекао „Па, шта да се ради…“  Ниси био конфликтан, тихо си ишао кроз живот. Прерано си нас напустио. Нека ти је вечна слава и хвала“ – рекао је између осталог Славољуб Ђурић у комеморативном обраћању.

Комеморативном скупу обратио се и Славко Павловић, члан Општинског одбора Демократске странке Србије у Смедеревској Паланци:

–  Драги Бецо, познајемо се и дружимо већ деценијама. Никада се формално нисмо ословљавали, па ни сада нема потребе за тим. Нема праве речи која би описала празнину насталу твојим одласком. Демократска странка Србије у Смедеревској Паланци, изгубила је твој осмех којим си прелазио преко проблема и водио општински одбор. Преостаје нам терет да наставимо тамо где си стао, поштујући све оно што си учинио за нас. Поштујући Твоје заслуге, Твоје резултате у раду, поштујући то што си васпоставио Демократску странку Србије као функционалну политичку организацију у овој општини. У име свих чланова и симпатизера Демократске странке Србије, у име свих нас који смо Те познавали, Твојих суграђана, Паланчана, Бецо, хвала Ти на свему – рекао је Павловић опраштајући се од професора Бећића.

IMG_0012После Комеморације, у великој сали Скупштине општине отворена је Књига жалости.

Златан Бећић рођен је 12. децембра 1964. године у Смедеревској Паланци.  У родном граду завршио је основну школу и гимназију. Енглески језик дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Као професор енглеског језика и књижевности радио је у Смедеревској Паланци и Великој Плани, а обављао је и функцију директора Основне школе „Никола Тесла“ у Голобоку.

За одборника СО Смедеревска Паланка први пут је изабран 2008. године. Исте године, изабран је за заменика председника Скупштине општине, и на овој функцији је био до септембра 2010. Од 2012. био је члан Општинског већа, а ову функцију обављао је до априла 2016. На  локаланим изборима 2016. изабран је за одборника у Скупштини општине Смедеревска Паланка, на изборној листи Српски покрет обнове – Демократска странка Србије. Био је председник Општинског одбора Демократске странке Србије у Смедеревској Паланци.

Златан Бећић сахрањен је у 14 часова, 21. јула 2016. на старом паланачком гробљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *