PRIJATELJI I SARADNICI OPROSTI LI SE OD ZLATANA BEĆIĆA

IMG_9981Nisi bio konfliktan, tiho si išao kroz život. Prerano si nas napustio. Neka ti je večna slava i hvala – rekao je, opraštajući se od profesora Bećića, Slavoljub Đurić

U velikoj sali SO Smederevska Palanka održana je komemorativna sednica, povodom tragične smrti profesora Zlatana Bećića, odbornika Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Sekretar Skupštine opštine, Slađana Mrvović, u ime opštinskog rukovodstva, pozvala je prisutne – prijatelje, stranačke drugove i saradnike Zlatana Bećića, radnike opštinske uprave – da minutom ćutanja odaju počast tragično preminulom odborniku.

IMG_9994

Od preminulog profesora oprostio se njegov dugogodišnji politički partner, Slavoljub Đurić: – Šta reći u ovom teškom momentu, osim – čudni su putevi Gospodnji i svi smo mi ovde samo prolaznici. Često – što omrkne ne osvane, što osvane ne omrkne. Ali, druže Beco, prerano si nas ostavio. Upoznali smo se pre nešto više od osam godina, i to baš u politici. I odmah nakon izbora postali smo bliski saradnici. Šta reći u ovom momentu? Bio si častan i odan drug i prijatelj. Uvek si imao dobre ideje i predloge, posebno na području obrazovanja, gde si najviše bio angažovan. Nekada su želje bile ostvarive, često nisu, jer vremena su bila teška, a želje su bile velike. U tim trenucima, kada nisi mogao da uradiš što si želeo, oborio bi glavu, uzdahnuo i rekao „Pa, šta da se radi…“  Nisi bio konfliktan, tiho si išao kroz život. Prerano si nas napustio. Neka ti je večna slava i hvala“ – rekao je između ostalog Slavoljub Đurić u komemorativnom obraćanju.

Komemorativnom skupu obratio se i Slavko Pavlović, član Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Smederevskoj Palanci:

–  Dragi Beco, poznajemo se i družimo već decenijama. Nikada se formalno nismo oslovljavali, pa ni sada nema potrebe za tim. Nema prave reči koja bi opisala prazninu nastalu tvojim odlaskom. Demokratska stranka Srbije u Smederevskoj Palanci, izgubila je tvoj osmeh kojim si prelazio preko problema i vodio opštinski odbor. Preostaje nam teret da nastavimo tamo gde si stao, poštujući sve ono što si učinio za nas. Poštujući Tvoje zasluge, Tvoje rezultate u radu, poštujući to što si vaspostavio Demokratsku stranku Srbije kao funkcionalnu političku organizaciju u ovoj opštini. U ime svih članova i simpatizera Demokratske stranke Srbije, u ime svih nas koji smo Te poznavali, Tvojih sugrađana, Palančana, Beco, hvala Ti na svemu – rekao je Pavlović opraštajući se od profesora Bećića.

IMG_0012Posle Komemoracije, u velikoj sali Skupštine opštine otvorena je Knjiga žalosti.

Zlatan Bećić rođen je 12. decembra 1964. godine u Smederevskoj Palanci.  U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. Engleski jezik diplomirao je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao profesor engleskog jezika i književnosti radio je u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, a obavljao je i funkciju direktora Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Goloboku.

Za odbornika SO Smederevska Palanka prvi put je izabran 2008. godine. Iste godine, izabran je za zamenika predsednika Skupštine opštine, i na ovoj funkciji je bio do septembra 2010. Od 2012. bio je član Opštinskog veća, a ovu funkciju obavljao je do aprila 2016. Na  lokalanim izborima 2016. izabran je za odbornika u Skupštini opštine Smederevska Palanka, na izbornoj listi Srpski pokret obnove – Demokratska stranka Srbije. Bio je predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Smederevskoj Palanci.

Zlatan Bećić sahranjen je u 14 časova, 21. jula 2016. na starom palanačkom groblju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.