ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

КултураОбразовање

Дечија недеља у водичкој основној школи: СУСРЕТ С КЊИЖЕВНИМ СВАРАОЦИМА

IMG_0147У Водицама је, у склопу Дечје недеље, приређен сусрет ђака са књижевним ствараоцима. Позиву су се одазвали књижевник Драгољуб Јанојлић, и песници Милован Мићо Петровић и Драгић Јефтић. Њих је ђацима представио учитељ Милан Тодоровић.

Сусрет је протекао у  знаку изражене радозналости водичких основаца о томе како се стварају поетски записи, одакле се црпе идеје, кад је ко „пропевао“, ко су били узори итд. Посебно је било занимљиво што су ђаци надахнуто  казивали стихове својих гостију. Имали су, такође, прилику да неке песме чују лично из уста песника Петровића и Јефтића.

IMG_0148Учитељ Тодоровић потрудио се да на одговарајући начин  представи књижевни рад Драгољуба Јанојлића, осврнувши се посебно на његов зборник логорске поезије „Ожиљци и жице“ и књигу казивања преживелих са стрељања у Бачинцу, Рачи Крагујевачкој, Краљеву и Крагујевцу.

Сусрет је завршен иницијативом  да ђаци напишу како су доживели сусрет с књижевним ствараоцима. Обећали су, такође, да ће наредних дана покушати да и сами напишу по неку песму.

IMG_0149

 

Д. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *