Dečija nedelja u vodičkoj osnovnoj školi: SUSRET S KNJIŽEVNIM SVARAOCIMA

IMG_0147U Vodicama je, u sklopu Dečje nedelje, priređen susret đaka sa književnim stvaraocima. Pozivu su se odazvali književnik Dragoljub Janojlić, i pesnici Milovan Mićo Petrović i Dragić Jeftić. Njih je đacima predstavio učitelj Milan Todorović.

Susret je protekao u  znaku izražene radoznalosti vodičkih osnovaca o tome kako se stvaraju poetski zapisi, odakle se crpe ideje, kad je ko „propevao“, ko su bili uzori itd. Posebno je bilo zanimljivo što su đaci nadahnuto  kazivali stihove svojih gostiju. Imali su, takođe, priliku da neke pesme čuju lično iz usta pesnika Petrovića i Jeftića.

IMG_0148Učitelj Todorović potrudio se da na odgovarajući način  predstavi književni rad Dragoljuba Janojlića, osvrnuvši se posebno na njegov zbornik logorske poezije „Ožiljci i žice“ i knjigu kazivanja preživelih sa streljanja u Bačincu, Rači Kragujevačkoj, Kraljevu i Kragujevcu.

Susret je završen inicijativom  da đaci napišu kako su doživeli susret s književnim stvaraocima. Obećali su, takođe, da će narednih dana pokušati da i sami napišu po neku pesmu.

IMG_0149

 

D. C.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.