ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Изложба цртежа  у Меморијалној галерији „Душан Старчевић“: ЛИКОВНА ПОЕТИКА АНЂЕЛЕ МИЦИЋ

img_2572-На њеним радовима је светлост готово најважнији ликовни елемент

 

У Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци отворена је изложба цртежа младе уметнице из Свилајнца  Анђеле Мицић. Она је, како рече отварајући ову изложбу власница Галерије Слађана Старчевић, помало и Паланчанка, јер је у нашем граду завршила Нижу музичку школу „Божидар Трудић“, потом Гимназију у Свилајнцу, а Филолошко-уметнички факултет, смер зидно сликарство у Крагујевцу. Прошле године на истом факултету уписала је и мастер студије.

img_2569У каталогу за ову изложбу стоји да се Анђела Мицић „бави освртом на успомене, и њиховим поновним проживљавањем, на својеврстан начин их ставља у садашњост“. Фигуре и портрете који су саставни део њене ликовне поетике не исцртава увек на исти начин.  На неким њеним радовима је светлост готово најважнији ликовни елемент. Њена идеја о чувању успомена на овај начин, није идеја модерног друштва.

Ово је, иначе, друга самостална изложба цртежа Анђеле Мицић, прву је приредила у Свилајнцу. Групно је излагала у Крагујевцу, Новом Саду, Београду, Берлину, Нишу, Зрењанину, Панчеву, Горњем Милановцу, Смедеревској Паланци и Мајданпеку.

img_2571Добитник је друге награде на Другом међународном бијеналу уметничког цртежа Меморијалне галерије „Душан Старчевић“.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *