40. sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka: USVOJEN REBALANS BUDŽETA, ODLUKA O MAKSIMALNOM BROJU ZAPOSLENIH, PROGRAMI RADA PREDUZEĆA I USTANOVA ČIJI JE OSNIVAČ OPŠTINA

IMG_7527Iako je uobičajeno da poslednja sednica Skupštine opštine u toku kalendarske godine ima svečani karakter, 40. sednica  SO održana 30. decembra, bila je radna.

Odbornici su ubedljivom većinom glasova usvojili Rebalans budžeta za tekuću godinu. Prema ovom rebalansu, budžetski prihodi su smanjeni za 86.065.175,70 dinara, a za toliko su smanjeni i rashodi. Budžet za ovu godinu, tako, iznosi 1.279.178.671,30 dinara.

Odbornici su, takođe, doneli odluku o obrazovanju Komisije za planove Opštine Smederevska Palanka.

Odluku o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru Opštine Smederevska Palanka, koja je danas takođe doneta, obrazložio je načelnik Opštinske uprave, Dragan Milić koji je podsetio da je, prema odluci Vlade Srbije, maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru Opštine Smederevska Palanka – 771 radnik na neodređeno vreme, a da u našoj opštini u javnom sektoru radi 16 radnika manje od maksimalnog broja.

Iako javni sektor Opštine Smederevska Palanka ima manje radnika od maksimalnog broja, broj zaposlenih će dodatno biti smanjen, za još 13 lica, pa će ukupan broj radnika na neodređeno vreme u u javnom sektoru Opštine biti 742 zaposlena. Pomenuto smanjenje broja zaposlenih, prema Milićevim rečima, otvara prostor za eventuano zapošljavanje stručnih lica, u onim poslovima koji do sada nisu bili u nadležnosti Opštine Smederevska Palanka, kao i u onim poslovima koji su u nadležnosti lokalne samouprave, a na kojima lokalna samouprava do sada nije mogla da zaposli potrebne radnike.

IMG_7518Osim Izmene i dopune Programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture u Opštini, sa finansijskim planom za 2015. godinu, odbornici su usvojili i programe rada javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Opština, za 2016. godinu.

Usvojen je i Program razvoja sporta za period od 2015. do 2018. godine, na osnovu uputstava Ministarstva za omladinu i sport.

Na ovoj sednici konstatovana je ostavka dr Srđana Savića na mesto člana Opštinskog veća. Umesto Savića, procedurom tajnog glasanja, za novog člana Veća izabran je Ivan Radovanović.

Predsednik Opštine, Radoslav Milojičić Kena, zamenik predsednika, Petar Jelić, predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, i šefovi odborničkih grupa Srpske napredne stranke i Pokreta „Pet do dvanaest“, iskoristili su priliku da sa govornice upute novogodišnje i božićne čestitke, odbornicima i žiteljima Smederevske Palanke.

 

Prof. dr Bosko Vojnovic i dr Srdjan SavicOSTAVKA IZ MORALNIH RAZLOGA

 

Dr Srđan Savić podneo je ostavku na mesto člana Opštinskog veća, kako nam je objasnio – iz moralnih razloga. Dr Savić je za naš list rekao da njega nisu izabrali građani, već je član Veća postao tako što ga je za ovu funkciju predložila Socijalistička partija Srbije. Budući da je odnedavno u Pokretu „Pet do dvanaest“, dr Savić je smatrao da je njegova moralna obaveza da vrati mandat, odnosno podnese ostavku.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.