ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

40. седница Скупштине општине Смедеревска Паланка: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА, ОДЛУКА О МАКСИМАЛНОМ БРОЈУ ЗАПОСЛЕНИХ, ПРОГРАМИ РАДА ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ ОПШТИНА

IMG_7527Иако је уобичајено да последња седница Скупштине општине у току календарске године има свечани карактер, 40. седница  СО одржана 30. децембра, била је радна.

Одборници су убедљивом већином гласова усвојили Ребаланс буџета за текућу годину. Према овом ребалансу, буџетски приходи су смањени за 86.065.175,70 динара, а за толико су смањени и расходи. Буџет за ову годину, тако, износи 1.279.178.671,30 динара.

Одборници су, такође, донели одлуку о образовању Комисије за планове Општине Смедеревска Паланка.

Одлуку о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору Општине Смедеревска Паланка, која је данас такође донета, образложио је начелник Општинске управе, Драган Милић који је подсетио да је, према одлуци Владе Србије, максималан број запослених у јавном сектору Општине Смедеревска Паланка – 771 радник на неодређено време, а да у нашој општини у јавном сектору ради 16 радника мање од максималног броја.

Иако јавни сектор Општине Смедеревска Паланка има мање радника од максималног броја, број запослених ће додатно бити смањен, за још 13 лица, па ће укупан број радника на неодређено време у у јавном сектору Општине бити 742 запослена. Поменуто смањење броја запослених, према Милићевим речима, отвара простор за евентуано запошљавање стручних лица, у оним пословима који до сада нису били у надлежности Општине Смедеревска Паланка, као и у оним пословима који су у надлежности локалне самоуправе, а на којима локална самоуправа до сада није могла да запосли потребне раднике.

IMG_7518Осим Измене и допуне Програма уређивања грађевинског земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре у Општини, са финансијским планом за 2015. годину, одборници су усвојили и програме рада јавних предузећа и установа, чији је оснивач Општина, за 2016. годину.

Усвојен је и Програм развоја спорта за период од 2015. до 2018. године, на основу упутстава Министарства за омладину и спорт.

На овој седници констатована је оставка др Срђана Савића на место члана Општинског већа. Уместо Савића, процедуром тајног гласања, за новог члана Већа изабран је Иван Радовановић.

Председник Општине, Радослав Милојичић Кена, заменик председника, Петар Јелић, председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, и шефови одборничких група Српске напредне странке и Покрета „Пет до дванаест“, искористили су прилику да са говорнице упуте новогодишње и божићне честитке, одборницима и житељима Смедеревске Паланке.

 

Prof. dr Bosko Vojnovic i dr Srdjan SavicОСТАВКА ИЗ МОРАЛНИХ РАЗЛОГА

 

Др Срђан Савић поднео је оставку на место члана Општинског већа, како нам је објаснио – из моралних разлога. Др Савић је за наш лист рекао да њега нису изабрали грађани, већ је члан Већа постао тако што га је за ову функцију предложила Социјалистичка партија Србије. Будући да је однедавно у Покрету „Пет до дванаест“, др Савић је сматрао да је његова морална обавеза да врати мандат, односно поднесе оставку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *