ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ИнтервјуПолитика

Добрица Јозић кандидат за председника општине листе СПО-ДСС: ОЧЕКУЈЕМ ПРЕКО ДВЕ ХИЉАДЕ ГЛАСОВА

Dobrica JozicИмамо договор да радимо искључиво позитивну кампању, фер и коректну, без прозивања других политичких партија

 

 Српски покрет обнове на предстојеће локалне изборе, 24. априла, у Смедеревској Паланци излази у коалицији са ДСС. Ради се о странкама које, када је реч о републичком нивоу, имају унеколико различите програмске циљеве, па је повод за разговор са Добрицом Јозићем – програм поменуте колаиције на локалном нивоу.

На локалном нивоу мислим да сви имамо исте циљеве, а то је – развој наше општине – каже Јозић. – Ми из СПО и колеге из ДСС у Паланци сложили смо се око многих детаља у оквиру наших програма, и сматрам да имамо исте програме.

Паланачке: Какав програм нуди ваша коалиција на локалном нивоу?

Добрица Јозић: Свака странка одређује приоритете када пише свој предизборни програм. Основни циљ коалиције СПО – ДСС је развој  пољопривреде. Наш  циљ биће да се више средстава из буџета одваја за пољопривреду, као и подстицајна средства за развој пчеларства. Пољопривреда је основа за напредак друштва. Зато сам мишљења да за пољопривреду треба издвајати значајнија средства. Морам да истакнем и то да нам је буџет доста смањен од стране Републике, и да годинама функционишемо са доста оскудним средствима. И то треба имати у виду. Без обзира што се премијер хвали да је постигнута консолидација у републичком буџету. Нама су средства смањена од стране државе, а привреда у Паланци не ради. Знамо да  привреда пуни општински буџет. Зато треба улагати у пољопривреду, јер пољопривреда може да обезбеди приход локалној самоуправи и бољи стандард  грађанима. Такође, сматрам да највише средстава после пољопривреде, треба уложити у ЈКП „Водовод“. Они немају могућноси да зараде, јер је лимитирана цена воде. Локална самоуправа мора да издваја више новца за „Водовод“. Потребно је набавити нове пумпе, одрадити ревитализацију бунара. Треба да се изврши замена цевовода, али то не може да финансира општина, а мислим да не може ни држава. Ту ипак мора да се потражи помоћ код страних фондова.

Паланачке: Какав је ваш приступ предизборној кампањи?

IMG_2131Добрица Јозић: Ми из коалиције СПО – ДСС имамо договор да радимо искључиво позитивну кампању, фер и коректну, без прозивања других политичких партија. Немамо намеру никога да критикујемо. Ја сам лично, доживео непријатност од Социјал-демократске странке. Не знам из ког разлога, омаловажавају мене и мој рад.

Паланачке: Мислите на написе на интернету?

Добрица Јозић: Да, тамо свашта пишу, а то су неистине. Није истина да сам упропастио „Водовод“, а то добро знају и грађани. Ја на то нећу да реагујем, јер то што ти људи пишу, говори о њима, а не о мени. То су, иначе, некредибилни људи. Не обазирем се на клевете.

Паланачке: Да ли сте размишљали о постизборној коалицији?

Добрица Јозић: Централа странке уважава наше резултате постигнуте на претходним изборима и дозвољава нам да ми процењујемо шта је за СПО и локалну самоуправу најбоље. Имамо ту слободу да са ким ми хоћемо правимо изборне и постизборне коалиције. Да ли ћемо правити постизборне коалиције, зависи од воље бирача и резултата локалних избора.

Паланачке: А какав резултат очекујете?

Добрица Јозић: Не бих о томе колико одоборника очекујем у новом сазиву Скупштине општине, али очекујем преко две хиљаде гласова.

 

В.Ђ.

DSC00654-300x225ЧОВЕК ОД ИСКУСТВА

Иза себе имам огромно  привредно, животно и политичко искуство. У животу сам радио најозбиљније послове. Од момента када сам се запослио био сам један од најбољих  инжињера у Гошиној фабрици „Друмских возила“. Био сам директор производње у фабрици  „Гоша Фопиг“  ,а касније и заменик генералног директора. После пет година, отишао сам у приватну фирму која је пословала у Голобоку, где сам био директор Фабрике затварача. У тој фирми сам радио пуних дванаест година. Мој живот се наставља у Београду, где сам  руководио предузтећем од 250 радина. Три фабрике сам лично ја направио од темеља до крова и покретања производње. У том предузећу сам провео дванаест година, на разним руководећим местима – од директора фабрике за производњу до генералног директора. После дванаест година дошао сам у Паланку и посто директор ЈКП „Водовод“. Грађани Паланке се  сигурно сећају да сам био најуспешнији директор „Водовода“. Тада није било рестрикција. Радници такође знају да сам много рада и труда уложио у ово предузеће. Од повећања степена наплате до анимирања локалног руководства да новац улажу у „Водовод“. За време мог мандата било је уредно водоснабдевање , па ме и то легитимише као способног човека – каже Добрица Јозић, у кратком представљању за наш лист.

 

 

 

 

One thought on “Добрица Јозић кандидат за председника општине листе СПО-ДСС: ОЧЕКУЈЕМ ПРЕКО ДВЕ ХИЉАДЕ ГЛАСОВА

  • vladan

    koja centrala stranke, gde je ta centrala, koji SPO, pa ta stranke ne postoji u Beogradu, a zamislite tek koaliciju Vuk Drašković i Sandra Rašković, jednako utopija.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *