Dobrica Jozić kandidat za predsednika opštine liste SPO-DSS: OČEKUJEM PREKO DVE HILjADE GLASOVA

Dobrica JozicImamo dogovor da radimo isključivo pozitivnu kampanju, fer i korektnu, bez prozivanja drugih političkih partija

 

 Srpski pokret obnove na predstojeće lokalne izbore, 24. aprila, u Smederevskoj Palanci izlazi u koaliciji sa DSS. Radi se o strankama koje, kada je reč o republičkom nivou, imaju unekoliko različite programske ciljeve, pa je povod za razgovor sa Dobricom Jozićem – program pomenute kolaicije na lokalnom nivou.

Na lokalnom nivou mislim da svi imamo iste ciljeve, a to je – razvoj naše opštine – kaže Jozić. – Mi iz SPO i kolege iz DSS u Palanci složili smo se oko mnogih detalja u okviru naših programa, i smatram da imamo iste programe.

Palanačke: Kakav program nudi vaša koalicija na lokalnom nivou?

Dobrica Jozić: Svaka stranka određuje prioritete kada piše svoj predizborni program. Osnovni cilj koalicije SPO – DSS je razvoj  poljoprivrede. Naš  cilj biće da se više sredstava iz budžeta odvaja za poljoprivredu, kao i podsticajna sredstva za razvoj pčelarstva. Poljoprivreda je osnova za napredak društva. Zato sam mišljenja da za poljoprivredu treba izdvajati značajnija sredstva. Moram da istaknem i to da nam je budžet dosta smanjen od strane Republike, i da godinama funkcionišemo sa dosta oskudnim sredstvima. I to treba imati u vidu. Bez obzira što se premijer hvali da je postignuta konsolidacija u republičkom budžetu. Nama su sredstva smanjena od strane države, a privreda u Palanci ne radi. Znamo da  privreda puni opštinski budžet. Zato treba ulagati u poljoprivredu, jer poljoprivreda može da obezbedi prihod lokalnoj samoupravi i bolji standard  građanima. Takođe, smatram da najviše sredstava posle poljoprivrede, treba uložiti u JKP „Vodovod“. Oni nemaju mogućnosi da zarade, jer je limitirana cena vode. Lokalna samouprava mora da izdvaja više novca za „Vodovod“. Potrebno je nabaviti nove pumpe, odraditi revitalizaciju bunara. Treba da se izvrši zamena cevovoda, ali to ne može da finansira opština, a mislim da ne može ni država. Tu ipak mora da se potraži pomoć kod stranih fondova.

Palanačke: Kakav je vaš pristup predizbornoj kampanji?

IMG_2131Dobrica Jozić: Mi iz koalicije SPO – DSS imamo dogovor da radimo isključivo pozitivnu kampanju, fer i korektnu, bez prozivanja drugih političkih partija. Nemamo nameru nikoga da kritikujemo. Ja sam lično, doživeo neprijatnost od Socijal-demokratske stranke. Ne znam iz kog razloga, omalovažavaju mene i moj rad.

Palanačke: Mislite na napise na internetu?

Dobrica Jozić: Da, tamo svašta pišu, a to su neistine. Nije istina da sam upropastio „Vodovod“, a to dobro znaju i građani. Ja na to neću da reagujem, jer to što ti ljudi pišu, govori o njima, a ne o meni. To su, inače, nekredibilni ljudi. Ne obazirem se na klevete.

Palanačke: Da li ste razmišljali o postizbornoj koaliciji?

Dobrica Jozić: Centrala stranke uvažava naše rezultate postignute na prethodnim izborima i dozvoljava nam da mi procenjujemo šta je za SPO i lokalnu samoupravu najbolje. Imamo tu slobodu da sa kim mi hoćemo pravimo izborne i postizborne koalicije. Da li ćemo praviti postizborne koalicije, zavisi od volje birača i rezultata lokalnih izbora.

Palanačke: A kakav rezultat očekujete?

Dobrica Jozić: Ne bih o tome koliko odobornika očekujem u novom sazivu Skupštine opštine, ali očekujem preko dve hiljade glasova.

 

V.Đ.

DSC00654-300x225ČOVEK OD ISKUSTVA

Iza sebe imam ogromno  privredno, životno i političko iskustvo. U životu sam radio najozbiljnije poslove. Od momenta kada sam se zaposlio bio sam jedan od najboljih  inžinjera u Gošinoj fabrici „Drumskih vozila“. Bio sam direktor proizvodnje u fabrici  „Goša Fopig“  ,a kasnije i zamenik generalnog direktora. Posle pet godina, otišao sam u privatnu firmu koja je poslovala u Goloboku, gde sam bio direktor Fabrike zatvarača. U toj firmi sam radio punih dvanaest godina. Moj život se nastavlja u Beogradu, gde sam  rukovodio preduztećem od 250 radina. Tri fabrike sam lično ja napravio od temelja do krova i pokretanja proizvodnje. U tom preduzeću sam proveo dvanaest godina, na raznim rukovodećim mestima – od direktora fabrike za proizvodnju do generalnog direktora. Posle dvanaest godina došao sam u Palanku i posto direktor JKP „Vodovod“. Građani Palanke se  sigurno sećaju da sam bio najuspešniji direktor „Vodovoda“. Tada nije bilo restrikcija. Radnici takođe znaju da sam mnogo rada i truda uložio u ovo preduzeće. Od povećanja stepena naplate do animiranja lokalnog rukovodstva da novac ulažu u „Vodovod“. Za vreme mog mandata bilo je uredno vodosnabdevanje , pa me i to legitimiše kao sposobnog čoveka – kaže Dobrica Jozić, u kratkom predstavljanju za naš list.

 

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. vladan kaže:

    koja centrala stranke, gde je ta centrala, koji SPO, pa ta stranke ne postoji u Beogradu, a zamislite tek koaliciju Vuk Drašković i Sandra Rašković, jednako utopija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *